Λαχταριστό παγωτό από τα χεράκια σου!

Αυτές οι λαχταριστές συνταγές χειροποίητου παγωτού θα φέρουν το καλοκαίρι στην πόρτα (του ψυγείου) σου λίγο νωρίτερα.
Λαχταριστό παγωτό από τα χεράκια σου!
Υπάρχει καλύτερη απόλαυση τώρα που οι ζέστες σφίγγουν από ένα δροσερό, ολόφρεσκο παγωτό; Δεν υπάρχει.

Και δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις μόναχός σου με τις συνταγές που σου προτείνουμε.

Pina colada popsicles

Υλικά: 300 γρ. ανανά, φρέσκο, καθαρισμένο,2 κ.σ. ρούμι, καρύδας, προαιρετικά, 400 γρ. κρέμα καρύδας, 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ανανά, το ρούμι προαιρετικά, την κρέμα καρύδας και τη ζάχαρη για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ο ανανάς και να ομογενοποιηθούν τα υλικά αποκτώντας λεία υφή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 θήκες για popsicles, στερεώνουμε στη βάση τους τα ειδικά ξυλάκια και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Αφαιρούμε τα παγωτά από τις θήκες και τα σερβίρουμε με φύλλα μέντας.

Συνταγή από εδώ

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Υλικά: 2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά, 3/4 φλιτζ. Ζάχαρη, 1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη, 2 φλιτζ. καϊμάκι αν δεν βρούμε καϊμάκι χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 2 κ.γλ. σαλέπι κοφτές

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ 1 φλιτζ. γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τη μαστίχα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύουμε το σαλέπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με γάλα-μαστίχα και το μείγμα γάλα-σαλέπι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι. 

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε, για τουλάχιστον 5 φορές ώστε να σπάσουν οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώσει ομοιόμορφα το μείγμα.

Συνταγή από εδώ

Παγωτό Μόκα

Υλικά: 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες, 3 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ, 4 κρόκους αυγών, 100 γραμ. ζάχαρη

Για το παγωτό μόκα, βάζουμε την κρέμα και το γάλα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να αφήσουμε να βράσει. Θέλουμε να αρωματίσουμε την κρέμα με τον καφέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπολ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά. Ξαναβάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε 1/2 φλ. ζεστή κρέμα και λίγη λίγη την ρίχνουμε στους κρόκους, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Επαναλαμβάνουμε με 1/2 φλ. κρέμα ακόμα στους κρόκους. Αφού ανακατέψουμε καλά τους αραιωμένους κρόκους, ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με την κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι για περίπου 2΄, μέχρι να μένει παχιά στρώση στην κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με το χτύπημα – πάγωμα. Αφού ετοιμάσουμε τη βάση του παγωτού αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται το παγωτό και έπειτα ανά 30′ το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και το παγώνουμε στην κατάψυξη. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους θα γίνει το παγωτό μας.

Παγωτό μάνγκο – φράουλα

Υλικά: 400γρ. μάνγκο ώριμα, 400γρ. φράουλες καθαρισμένες, πολτοποιημένες, 3 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, ξύσμα από ½ λεμόνι, 2 φλιτζάνια ζάχαρη (1 για το παγωτό και 1 για τον πολτό των φρούτων), 700ml γάλα, 500ml κρέμα γάλακτος, 10 κρόκους αβγών

Εκτέλεση: Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί το μίγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.

Ύστερα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύούμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσουμε την κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καθαρίζουμε τα μάνγκο, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Πολτοποιούμε και τις φράουλες με το άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρης.

Προσθέτουμε στον πολτό των μάνγκο το μισό μίγμα του παγωτού και ανακατεύουμε. Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα παγωτού και τον πολτό από τις φράουλες. Μεταφέρουμε με τη σειρά τα δύο μίγματα σε παγωτομηχανή και τα παγώνουμε. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζετε τα μίγματα σε δύο ξεχωριστά μεταλλικά σκεύη με καπάκι και τα βάζετε στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες τα βγάζετε και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσουν πάγο.

Σερβίρουμε τα παγωτά σε μπολ, κόβοντάς τα σε μπάλες με σκουπ παγωτού. Διακοσμείτε με φέτες από φρέσκο μάνγκο και ολόκληρες φράουλες αντίστοιχα.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v