Δοκιμάστε αυτά τα 5 γλυκά από όλο τον κόσμο

Το ιταλικό πανετόνε, η ρώσικη πάβλοβα, η βρετανική πουτίγκα και το κέικ με ρούμι από την Καραϊβική υπόσχονται τα πιο... international Χριστούγεννα που κάναμε ποτέ.
Δοκιμάστε αυτά τα 5 γλυκά από όλο τον κόσμο
Μπορεί η καραντίνα και ο κοροναϊός να έχουν κάνει τις μετακινήσεις δύσκολες και τα ταξίδια στο εξωτερικό αδύνατα προς το παρόν, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας γλυκά από άλλες χώρες τα φετινά Χριστούγεννα. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια λίστα με τα πέντε μας αγαπημένα καθώς και συνδέσμους με ωραίες και εύκολες συνταγές για να τα προετοιμάσετε στη δική σας κουζίνα.

Φυσικά πρέπει να πούμε ότι πολλά από αυτά θα τα βρούμε τις μέρες των γιορτών σε αρκετά ζαχαροπλαστεία και σε κάποια σούπερ μάρκετ με τμήμα ντελικατέσεν. Αν θέλετε όμως να τα φτιάξετε με τα χεράκια σας δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε πολυέξοδο. Όπως θα δείτε τα υλικά είναι ιδιαίτερα απλά και οικονομικά και τα βρίσκουμε όλα στα σούπερ μάρκετ σε προνομιακές τιμές πριν τα Χριστούγεννα (δείτε για παράδειγμα το φυλλάδιο Lidl της επόμενης εβδομάδας).

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 5 αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά από το εξωτερικό:

Το ιταλικό πανετόνε



Το Πανετόνε είναι ένα ιταλικό γλυκό ψωμί από το Μιλάνο που συνήθως προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τόσο στην Ιταλία όσο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Το σχήμα του θυμίζει καπέλο, είναι κυλινδρικό και έχει ύψος περίπου 15 εκ. Πολλές φορές έχει ζαχαρωμένα πορτοκάλια ή ξύσμα από λεμόνι αλλά βγαίνει και σε παραλλαγές με σοκολάτα ή σταφίδες. Σερβίρετε με τυρί κρέμα όπως το mascarpone, με αυγά ή αποξηραμένα φρούτα και αμαρέτο ενώ μπορεί να συνοδεύσει γλυκά ζεστά ροφήματα ή γλυκό κρασί. Ο Άκης παρουσιάζει μια ωραία παραλλαγή του με λαχταριστα ατομικά πανετόνε.

Η βρετανική πουτίγκα

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα παραδοσιακά σερβίρεται ως μέρος του χριστουγεννιάτικου δείπνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και σε άλλες χώρες και έχει τις ρίζες του στη μεσαιωνική Αγγλία. Περιέχει σταφίδες, ρούμι και μπράντι και το ζουμερό αποτέλεσμα είναι πραγματικά λαχταριστό! Πέρυσι η Βασιλική Oικογένεια της Αγγλίας μοιράστηκε με το κοινό τη συνταγή της στο λογαριασμό της στο Twitter. Έτσι κι εμείς δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε άλλη για να σας παρουσιάσουμε:



Η παβλοβα (ρώσικη, αυστραλιανή, ή μήπως από την Νέα Ζηλανδία;)



Η Πάβλοβα που μόνο το όνομά της είναι ρωσικό, είναι ένα γλυκό από μαρέγκα σαντιγί και φρούτα και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της διάσημης Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα. Αποτελεί δημοφιλές γλυκό τόσο στην αυστραλιανή όσο και στην νεοζηλανδέζικη κουζίνα και σερβίρεται κατά κανόνα σε όλα τα εορταστικά γεύματα. Η εθνικότητα του δημιουργού του υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για πολλά χρόνια.

Ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιάρος δίνει δύο πολύ ωραίες παραλλαγες της κλασικής πάβλοβας, μία με μασκαρπόνε και μια με σοκολάτα, για να διαλέξουμε όποια μας αρέσει.

Το κέικ με ρούμι από την Καραϊβική



Το κέικ με ρούμι από την Καραϊβική είναι ένα γιορτινό γλυκό που παραδοσιακά φτιάχνεται τις ημέρες των Χριστουγέννων και περιέχει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και κεράσια τα οποία έχουν μουλιάσει σε ρούμι για αρκετό καιρό. Έχει πλούσια ζουμερή γεύση και σερβίρεται ως επιδόρπιο αλλά και με τον καφέ. Μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα αν ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής που θα βρείτε στο βίντεο.

Ό,τι και αν επιλέξετε να φτιάξετε ως επιδόρπιο για τα φετινά Χριστούγεννα σας ευχόμαστε να είναι γλυκά και μοναδικά γεμάτα αγάπη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v