Ήξερες ότι αυτές οι κονσέρβες θα σου λύσουν τα χέρια στο μαγείρεμα;

Ορισμένες φορές δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε και κάποια προϊόντα μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Όπως οι κονσέρβες.
Ήξερες ότι αυτές οι κονσέρβες θα σου λύσουν τα χέρια στο μαγείρεμα;
Μην ανησυχείς, δε θα σου προτείνουμε να ψωνίσεις γίγαντες κοκκινιστούς, ζβάν, ντολμαδάκια γιαλαντζί, ή χειρότερα, κεφτεδάκια -ούτε εμάς μας φαίνονται θελκτικά. Ωστόσο, ορισμένες κονσέρβες λίγα πράγματα έχουν να ζηλέψουν από τα φρέσκα: έχουν πιο ήπια γεύση και έχουν χάσει μερικά από τα θρεπτικά τους συστατικά. Το κυριότερο; Όταν ο χρόνος μας πιέζει, αυτές οι κονσέρβες μπορούν να μας λύσουν τα χέρια.

Κόκκινα φασόλια

Τα κόκκινα φασόλια μπαίνουν για δύο λόγους πρώτα στη λίστα. Πρώτον, έχουν αρκετή πρωτεϊνη, για την ακρίβεια 8 γρ. ανά 100 γρ. προϊόντος. Δεύτερον, είναι απαραίτητο αξεσουάρ για μια μεξικάνικη σαλάτα. Και τρίτον, τα έχεις δει πουθενά φρέσκα;

Μανιτάρια

Το πιο εύκολο ίσως πιάτο που μπορείς να φτιάξεις όταν πεινάς είναι η καρμπονάρα ή μια οποιαδήποτε μακαρονάδα. Δεν έχεις πάντα όμως μανιτάρια στο σπίτι σου και καρμπονάρα χωρίς μανιτάρια δεν είναι καρμπονάρα. Καλό είναι να έχεις μία κονσέρβα μανιταριών στο ντουλάπι σου∙ θα δεις ότι σύντομα θα τα χρησιμοποιήσεις.

Καλαμπόκι

Μαζί με τα κόκκινα φασόλια, μάστερ της κονσέρβας είναι και το καλαμπόκι. Ταιριάζει με το ρύζι, ταιριάζει στις πίτσες, γλυκαίνει μία σάλτσα. Έχε μία κονσέρβα καλαμπόκι στο ντουλάπι σου, κάποια στιγμή θα βαρεθείς το ρύζι σκέτο.

Ψάρια

Σολωμός, καπνιστό σκουμπρί, γαύρος, σαρδέλες, όλα αυτά τα ψάρια είναι γεμάτα με Ω3, αλλά είναι δύσκολο να τα φτιάξεις σπίτι σου χωρίς μετά να μυρίζει ψαραγορά. Αν θέλεις να τα προσθέσεις στις σαλάτες σου ή να τα σερβίρεις σαν ορεκτικό, οι κονσέρβες είναι ιδανικές. Άλλωστε τόνος αγοράζεις, γιατί να σνομπάρεις τα υπόλοιπα ψάρια;

Αρακάς

Όχι κοκκινιστός. Νερόβραστος, έτοιμος. Έχει την ίδια χρησιμότητα με το καλαμπόκι: υπάρχει για να νοστιμίζει το ρύζι σου. Εξάλλου, είναι αρκετά προτιμότερο σε ένα γρήγορο γεύμα να φας ρύζι με αρακά, παρά σκέτο.

Φακές σε νερό

Ξέρεις πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό οι φακές, έτσι; Είναι ένας διατροφικός θησαυρός, τα λέει και εδώ το iatronet Αλλά αργούν να βράσουν, και κάποιες φορές θέλουν και μούλιασμα. Κι όλο αυτό είναι τόσο χρονοβόρο. Κάποιες εταιρείες κονσερβοποίησης το ξέρουν αυτό και έχουν φροντίσει να τις παρέχουν έτοιμες σε νερό. Επωφελήσου από αυτή τη διευκόλυνση. Και θυμήσου: καλύτερα να τις φας από κονσέρβα, παρά καθόλου.

Έξτρα συμβουλή: Αν πάρεις όλες αυτές τις κονσέρβες, ψιλοκόψεις λίγο κρεμμυδάκι και προσθέσεις λίγο λαδολέμονο, έχεις την τέλεια φακοσαλάτα. Καλή όρεξη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v