Θυμάσαι το frozen yogurt;

Θυμάσαι τη μόδα του παγωμένου γιαουρτιού; Μπορεί να πέρασε, όμως το δροσερό αυτό έδεσμα εξακολουθεί να είναι λαχταριστό. Δες πώς θα το φτιάξεις σπίτι.
Θυμάσαι το frozen yogurt;
Η διατροφική μόδα που μπήκε στις ζωές μας και στα στομάχια μας κάπου στο 2012 μπορεί σήμερα να αριθμεί ελάχιστα μαγαζιά πλέον στις πόλεις, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν μας άρεσε. Το παγωτό γιαούρτι ήτοι frozen yogurt είναι νόστιμο, κάπως πιο υγιεινό από το κλασικό παγωτό και μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα.

Δες τέσσερις συνταγές για να το φτιάξεις μόνος σου.

Frozen yogurt φράουλα

Υλικά: 500 γρ. φράουλες ώριμες και γερές, 3-5 κ.σ. κρυσταλλική στέβια (ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας), 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ή 0%, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά. Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ. Τις πασπαλίζουµε µε την στέβια. Τις ανακατεύουµε πολύ καλά. Τις καλύπτουµε µε µεµβράνη και τις αφήνουµε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή και πολτοποιούμε το μείγμα.

Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι. Χτυπάμε το μείγμα με το χτυπητήρι μέχρι για να γίνει λείο.

Δοκιµάζουµε το µείγµα και αν ξινίζει προσθέτουµε λίγο γλυκαντικό κατά βούληση. (Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό). Αν θέλουµε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουµε το µείγµα σε ψιλή σίτα.

Αν έχουμε παγωτομηχανή, την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το. Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.

Συνταγή από εδώ

Frozen yogurt με σοκολάτα

Υλικά: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχουμε αφήσει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να κρυώσει καλά.

Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα εκεί και αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά. Εναλλακτικά αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπασμένο για 4 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον 3 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους.

Συνταγή από εδώ

Frozen yogurt με berries

Υλικά: 1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά, 350 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί, 200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)

Εκτέλεση: Βάζουμε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορούμε εναλλακτικά να το βάλουμε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός.

Τα χτυπάμε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού. Σπάμε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί. Τα ρίχνουμε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.

Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζουμε τον αριθμό 8, απλώνουμε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή.

Χύνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρουμε αφού ξεπαγώσει για 10 λεπτά περίπου.

Συνταγή από εδώ

Frozen yogurt στρατσιατέλα

Υλικά: 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά, 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί), 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, 50 γρ. ζάχαρη,  300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη

Εκτέλεση: Χτυπάμε την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί, και την κρατάμε στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Στο μίγμα με το γιαούρτι προσθέτουμε και το μίγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύουμε μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνουμε σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v