Συνταγές για να φτιάξεις την τέλεια κρύα σοκολάτα

Βιενουά, με τζίντζερ, με φυστικοβούτυρο, με σαντιγί ή με παγωτό… Όπως και αν την ονειρεύεσαι, τα μυστικά για να φτιάξεις την τέλεια κρύα σοκολάτα είναι εδώ.
Συνταγές για να φτιάξεις την τέλεια κρύα σοκολάτα
Η απόλυτη αμαρτία του καλοκαιριού πίνεται παγωμένη, κατά προτίμηση στο μπαλκόνι με καλή παρέα και φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Σοκολάτα Βιενουά με τζίντζερ

Υλικά:
360 ml γάλα 3,5%, 2 κ.σ. κακάο, 240 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη, 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο, 500 γρ. παγωτό σοκολάτα
Για το σερβίρισμα: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, τρούφα

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το κακάο και το τζίντζερ μέχρι να πάρει μία βράση ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια περνάμε από μία σίτα για να αφαιρέσουμε το τζίντζερ.

Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το παγωτό και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό, περίπου για 2 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε ποτήρι γεμάτο πάγο μαζί με τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Κρύα σοκολάτα με σαντιγί

Υλικά:
180 ml φρέσκο γάλα, 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, λίγα παγάκια, 2-3 κ.σ. παγωτό σοκολάτα, 1-2 κ.σ. λικέρ με άρωμα καφέ (προαιρετικά), σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 του γάλακτος μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο μπλέντερ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα, το μείγμα σοκολάτας, τα παγάκια και το παγωτό. Εάν θέλουμε προσθέτουμε το λικέρ με άρωμα καφέ. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή σιρόπι.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Σοκολάτα με κονιάκ ή brandy

Υλικά:
1 λίτρο γάλα, 200 γρ. κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη, 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη, 50 ml κονιάκ ή μπράντι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη μια κούπα γάλα, τη ρίχνουμε καυτή πάνω στις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρίχνουμε στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με ένα μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το αλκοόλ και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε με παγάκια και ελαφριά σαντιγί.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Σοκολατένιο ρόφημα με φυστικοβούτυρο

Υλικά:
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο, 4 αποξηραμένα δαμάσκηνα, 500 ml γάλα, 2 κ.σ. κοπανισμένα φυστίκια και έξτρα για το σερβίρισμα, 4 κ.γ. Nesquik, παγωτό σοκολάτα, τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:
Σε blender βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τα δαμάσκηνα, το γάλα, 2 κ.σ. φυστίκια και
το Nesquik και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σερβίρουμε σε ποτήρια, γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με 1 μπάλα παγωτό, τριμμένη σοκολάτα και έξτρα φυστίκια.

Η συνταγή είναι από την Madame Ginger 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v