Αυτά τα φρούτα γεννήθηκαν για… σχάρα

Νομίζατε πως τα φρούτα δεν ψήνονται; Ψηθείτε να τα ψήσετε και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει γευστικά.
Αυτά τα φρούτα γεννήθηκαν για… σχάρα
«Τι, φρούτα στη σχάρα; Τρωγονται»; Κι όμως, όχι μόνο τρώγονται αλλά μπορούν να δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα μπάρμπεκιου στο σπίτι με την χαρακτηριστική τους γλυκιά γεύση.

Δείτε ποια «αγαπούν» τη σχάρα και πώς θα τα ψήσετε/συνδυάσετε.

Φρούτα με κουκούτσι

Τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια αγαπούν πολύ τη σχάρα. Μπορούν μάλιστα να συνδυαστούν ωραιότατα με φιλέτο χοιρινού κρέατος ή/ και μπριζόλες. Οι ζουμερές γεύσεις τους ταιριάζουν υπέροχα με την τολμηρή και έντονη γεύση του κρέατος. Κόψτε τα στη μέση με τη φλούδα, αφαιρέστε το κουκούτσι και ψήστε για τρία λεπτά.

Μπανάνα

Κόψτε τη μπανάνα στη μέση κατά μήκος, και ψήστε στη σχάρα για τρία λεπτά. Συνδυάστε με το αγαπημένο σας παγωτό ή παντρέψτε την με μια σάλτσα καραμέλας και σοκολάτας και απολαύστε το πιο κολασμένο καλοκαιρινό γλυκό.

Ανανάς

Ο βασιλιάς των τροπικών φρούτων,  είναι σούπερ νόστιμος όταν ψήνεται στη σχάρα. Η υφή και η οξύτητα του γίνονται γλυκές και πολύ αρωματικές χάρη στο γκριλ. Κόψτε τον ανανά σε φέτες ή τριγωνάκια και ψήστε για τρία λεπτά σε κάθε πλευρά.

Αβοκάντο

Ναι, το αβοκάντο είναι φρούτο. Και μπορεί να μην είναι τόσο γλυκό όσο τα άλλα φρούτα σε αυτήν τη λίστα, είναι όμως εξίσου νόστιμο όταν ψήνεται στη σχάρα. Η σχάρα το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες, ώστε να συνοδεύσει σαλάτες ή να μπει μέσα σε μπουρίτο.

Μήλα

Αν κάτι μάθαμε με τις μηλόπιτες, είναι ότι τα μήλα είναι πεντανόστιμα όταν μαγειρεύονται. Η έντονη ζέστη της σχάρας αναδεικνύει την γλυκιά τους γεύση και τα μαλακώνει. Κόψτε τα μήλα πλάγια σε φέτες και τοποθετήστε στη σχάρα για δύο λεπτά κάθε πλευρά.

Καρπούζι

Από τους πιο δημοφιλείς… κατοίκους της σχάρας το καρπούζι μπορείτε να το απολαύσετε ψημένο ως έχει ή να το ραντίσετε με λίγο βαλσάμικο και να το ψήσετε. Κόψτε το σε τριγωνάκια και ψήστε στη σχάρα για τρία λεπτά σε κάθε πλευρά.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι τα τέλεια ψητά φρούτα. Ψήνετε σουβλάκια; Προσθέστε φράουλες στο μείγμα για να τους δώσετε περισσότερη γεύση και χρώμα. Το ψήσιμο στη σχάρα δίνει στις φράουλες μια πολύ ιδιαίτερη «καπνιστή» γλυκάδα που δεν συναντάμε σε άλλα φρούτα.

Πεπόνι

Το ψήσιμο του ταιριάζει πολύ. Κόψτε το σε μεγάλες φέτες και ψήστε τις για τρία λεπτά σε κάθε πλευρά. Σερβίρετε με μέλι ή με γιαούρτι.

Αχλάδια

Συχνά συγκρίνονται με τα μήλα και είναι εξίσου νόστιμα όταν ψηθούν στη σχάρα. Κόψτε ένα αχλάδι στη μέση κατά μήκος και ψήστε με το κομμένο μέρος προς τη φωτιά για οκτώ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Απολαύστε με ελάχιστο ελαιόλαδο και μια πρέζα κανέλα.

Σταφύλια

Βάλτε μερικά κόκκινα σταφύλια χωρίς σπόρους με λίγο ξύδι από sherry και ελαιόλαδο σε ένα μπολ και προσθέστε θρυμματισμένους σπόρους μάραθου, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα, και στη συνέχεια κάντε τα σουβλάκι και ψήστε στη σχάρα για 2-3 λεπτά. Συνοδεύουν υπέροχα μαλακά τυριά, όπως η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v