Τα 10 πιο υγιεινά φρούτα

Τα φρούτα είναι διατροφικοί θησαυροί, αλλά ποια είναι τα δέκα πιο θρεπτικά και υγιεινά φρούτα που κυκλοφορούν;

Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ κερδίζει όχι μόνο τον τίτλο του πιο υγιεινού εσπεριδοειδούς, αλλά και φρούτου γενικότερα. Περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C, όπως και πολλών άλλων βιταμινών, και συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στην μείωση του κινδύνου διαβήτη.

Ανανάς
Το εξωτικό φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, μαγγανίου αλλά και ενζύμων με αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος, βοηθάει και στην καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης από τον οργανισμό.

Αβοκάντο
Ναι, είναι φρούτο. Και είναι ένα φρούτο γεμάτο πολύ, πολύ υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά—τόσο σημαντική περιεκτικότητα, που θεωρείται από τις πιο βασικές τροφές για πρόσληψη λίπους σε μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, μαγνήσιο και κάλιο.

Blueberries
Τα μικρά αυτά μουράκια είναι πεντανόστιμα, σούπερ χαμηλά σε θερμίδες, και περιέχουν σχεδόν τρομακτικές ποσότητες βιταμίνης C και ισχυρών αντιοξειδωτικών. Απαγορεύεται να λείπουν από την διατροφή σας.

Μήλο
Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να μην κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά θα κάνει πέρα τα παραπανίσια κιλά, μιας και περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και είναι σούπερ χορταστικό. Τα κόκκινα μήλα, επιπλέον, περιέχουν το αντιοξειδωτικό κερκετίνη, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ρόδι
Το ρόδι περιέχει ισχυρές φυτοθρεπτικές ουσίες που προφυλάσσουν τον οργανισμό από πολλές ασθένειες. Περιέχει τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι (που ήδη είναι αρκετά φορτωμένο) και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Μάνγκο
Το εξωτικό μάνγκο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και A, καθώς και αρκετά μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας. Επιπλέον, περιέχει αρκετές θερμίδες, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα χορταστικό.

Φράουλες
Τις βάζουμε στο ίδιο καλάθι με τα μούρα, αλλά οι φράουλες δεν είναι μούρα. Έχουν, όμως, παρόμοιο διατροφικό προφίλ, με τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, και πολύ λίγη ζάχαρη.

Λεμόνι
Τα λεμόνια περιέχουν πολύ σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, και μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, όπως και να προλάβουν την αύξηση του βάρους.

Καρπούζι
Το καρπούζι περιέχει βιταμίνες Α και C, αλλά και πολύ μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα, περιέχει λυκοπένιο, σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από την ντομάτα, και πιο εύκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Επίσης, είναι πλούσιο σε καροτενοειδή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v