3 σινεφίλ τάρτες που θα σε ενθουσιάσουν

Τι κοινό έχει ο Mel Gibson, o Viggo Mortensen και ο Γιάννης Βόγλης με μια τάρτα; Πολλά παραπάνω από όσα νόμιζες.
3 σινεφίλ τάρτες που θα σε ενθουσιάσουν

του Παναγιώτη Κουτσούκου, Private Chef

Mel Gibson φωνάζοντας «freeeeeedooooooommm», στο Braveheart.

Viggo Mortensen φωνάζοντας «for Frodo», στο LOTR.

Γιάννης Βόγλης φωνάζοντας «στάσου, μύγδαλα» ,στο «Κορίτσια στον ήλιο».

Αντιπροσωπευτικές εικόνες του τι πίστευες πως θα έκανες όταν έληξε η καραντίνα.

Στην πραγματικότητα, σε μία σεμνή τελετή και στενό οικογενειακό κύκλο, έβαλες το μίξερ πίσω στο ντουλάπι πάνω από τον απορροφητήρα και ανακοίνωσες πως σήμερα κερνάς πίτσες.

Λοιπόν, εγώ θα σου δώσω 3 εύκολες συνταγές για τάρτες χωρίς να σε κάνω να βγάλεις το μίξερ πάλι έξω και εσύ θα σταματήσεις να παίρνεις στη πιτσαρία να δεις πού είναι η παραγγελία.

(-Ναι, έχει φύγει το παιδί

-Συγγνώμη, δεν ήξερα, ζωή σε λόγου σας)

Τάρτα William Wallace

Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας, ¼ κιλού σπανάκι, 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο, 1 φρ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο στο χέρι, 1 κ.σ βούτυρο, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κρόκος αυγού, 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση: Αφήνουμε το φύλλο εκτός κατάψυξης, να ξεπαγώσει. Θερμοκρασία κάτω highlands. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C,στον αέρα-για να νιώθουμε τη ζέστη της μάχης. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί-το ηθικό των εχθρών μας. Αποσύρουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει και να κρυώσει-ενώ ετοιμάζουμε τις εφεδρίες.

Βάζουμε το βούτυρο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει-η αγωνία των αντιπάλων. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε σε ένα μπολ, μαζί με το σπανάκι και το ανθότυρο-ενώ καλούμε μπροστά τις εφεδρίες.

 Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε κρέμα και κρόκο μαζί με αλάτι και πιπέρι, να ομογενοποιηθούν -όπως η μπροστινή γραμμή με το ιππικό μας. Στρώνουμε το φύλλο μας σε βουτυρωμένο ταψί, απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας-όπως τα βέλη της πίσω γραμμής μας. Απλώνουμε τη γραβιέρα, και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα-Φριιιιιιιντοοοοοοοομμμμμ.

Tάρτα Aragorn

Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας, 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (τρακόσα τοις εκατό λιπαρά), ¼ κ. φέτα

Εκτέλεση:  Έχεις αράξει με τη συντροφιά δίπλα στο ποτάμι, τα χόμπιτ διαμαρτύρονται πως δεν έχουν φάει δεύτερο πρωινό, ο Σον Μπιν ετοιμάζεται να πεθάνει σε μία ακόμη ταινία και ο Λέγκολας κάνει ισιωτική στο μαλλί.

Αν μετά από αυτήν την εισαγωγή διαβάζεις ακόμα και άλλες στήλες μαγειρικής, δε ξέρω ειλικρινά τι άλλο να γράψω για να σε κερδίσω. Απλά, πάρε τη συνταγή…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το φύλλο.. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, και ανακατεύουμε. Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα, αφήνοντας περιμετρικά ένα εκατοστό κενό στο φύλλο , ρίχνουμε τα κρεμμύδι  και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Διπλώνουμε τις άκρες. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Τάρτα βοσκός που κυνηγάει τουρίστρια

(ναι, ξέρω, πρέπει να δουλέψω τα ονόματα)

‘Ώστε φτάσαμε σε αυτό το σημείο... 3 πράγματα πρέπει να ξέρεις:

* Η ταινία γυρίστηκε στο Μπατσί

* Η επίμαχη σκηνή γυρίστηκε όμως στην Αθήνα , όταν αποφάσισαν να μεγαλώσουν την ταινία.

* Η τάρτα είναι γλυκιά. Και έχει αμύγδαλα.

Για την τάρτα: 2 φλ. oreo μπισκότο τριμμένο (όχι τη κρέμα), 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση: Γκανάς σοκολάτας, δες εδώ πώς να το φτιάξεις 
Για τη διακόσμηση: 300 γρ φράουλες/διάφορα φρούτα του δάσους, 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο, και το απλώνουμε με τα δάχτυλα σε μια ταρτιέρα των 20εκ. Ψήνουμε για 10 λεπτά, και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γκανάς, προσθέτοντας λίγο μπράντι στο τέλος. Τη ρίχνουμε στη βάση της τάρτας ,και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για 4-5 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, και διακοσμούμε με τις φράουλες και τα αμύγδαλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v