Σούπερ υγιεινές συνταγές με γιαούρτι για σνακ

Βαρέθηκες τον συνδυασμό γιαούρτι, ξηροκάρπια και μέλι, αλλά εξακολουθείς να θες κάτι ελαφρύ για απογευματινό; Εμείς είμαστε εδώ.
Σούπερ υγιεινές συνταγές με γιαούρτι για σνακ
Νόστιμο, ελαφρύ, θρεπτικό, ιδανικό για ευφάνταστους συνδυασμούς, με δυο λόγια… ό,τι πρέπει για τις απογευματινές σου λιγούρες. Το γιαουρτάκι γίνεται το τέλειο σνακ (σε ξεγελά ενίοτε και λίγο πως τρως γλυκό, χωρίς να σε φορτώνει περιττές θερμίδες) με τις συνταγές που σου συγκεντρώσαμε.

Γιαούρτι με καρότα και μήλο

Υλικά:
3 καρότα, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη, 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί, 1 μήλο κόκκινο, και έξτρα φέτες για το σερβίρισμα, 1 πρέζα κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το αλάτι και το ξίδι. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν τα καρότα και να έχουμε ένα πορτοκαλί ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το μήλο από τη φλούδα και τα σπόρια. Το κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι, και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μήλο κομμένο σε φέτες και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι, φράουλες και γκρανόλα

Υλικά:
3 φλ. φράουλες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, ¼ φλ. ζάχαρη, 1 φλ. γιαούρτι, ¼ - ½ φλ. γάλα, 2-3 κ.σ. μέλι, ¾ φλ. γκρανόλα

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τις φράουλες μέσα στη ζάχαρη για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι φράουλες να αποκτήσουν υφή μαρμελάδας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα (1 περίπου φλ.) να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε με αναδευτήρα το γιαούρτι, ¼ φλ. γάλα και τις 2 κ.σ. μέλι. Δοκιμάζουμε και αν το επιθυμούμε προσθέτουμε λίγο ακόμη μέλι.

Παίρνουμε ¼ φλ. από το μείγμα γιαουρτιού και το ανακατεύουμε με τη γκρανόλα. Παίρνουμε 6 θήκες για παγωτό και σε κάθε μια από αυτές ρίχνουμε από 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού. Προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά γκρανόλα και 1-2 κουταλιές φράουλα. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στρώματα μέχρι να γεμίσει η θήκη. Βάζουμε τα ξυλάκια παγωτού και αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Για να βγάλουμε τα παγωτά από τις θήκες, τις βάζουμε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και απαλά τις αφαιρούμε.

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη), 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, 100 γραμ. γάλα
Για το γαρνίρισμα: φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάζουµε πρώτα την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά. Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

Γιαουρτόπιτα με 4 υλικά

Υλικά:
4 αυγά, 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό με 10% λιπαρά, 50 γρ. μέλι, 10 γρ. κορν φλάουρ (1 γεμάτη κ.σ.), γλυκό του κουταλιού βύσσινο προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από αυτό ώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν θα πάρει ιδιαίτερο χρώμα). Για να ξεφορμάρουμε περνάμε προσεχτικά τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στην πίτα και το τσέρκι. Αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v