Εύκολες μακαρονάδες αν βαρέθηκες την κρέμα γάλακτος

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να φτιάξεις μια τέλεια μακαρονάδα. Γιατί να κολλάμε στην κρέμα γάλακτος και την κλασική κόκκινη σάλτσα;
Εύκολες μακαρονάδες αν βαρέθηκες την κρέμα γάλακτος
Αν είσαι μακαρονάς, αλλά είσαι και ολίγον τεμπέλης, πιθανότατα έχεις επαναπαυτεί στις εύκολες λύσεις της απλής σάλτσας ντομάτας και των τυριών με κρέμα γάλακτος. Αν σου λέγαμε, όμως, ότι μπορείς στον ίδιο ελάχιστο χρόνο να φτιάξεις μια πρωτότυπη, ακόμα πιο λαχταριστή μακαρονάδα; Σου βρήκαμε και τέσσερις συνταγές για να αποδείξουμε του λόγου μας το αληθές.

Σπαγγέτι aglio e olio

Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι Νο5, 80 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 6 σκ. σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια, 5 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα, 1 πρέζα μπούκοβο, μαϊντανό φρέσκο, 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό. Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Ζυμαρικά cavatappi με μπέικον και καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά:
226 γρ ζυμαρικά cavatappi, 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο, 1 μεσαίο κολοκύθι κομμένο κατά μήκος σε φέτες στα 4 με πάχος 0,6 cm, 1 κούπα καλαμπόκι, 470 γρ ντοματάκια, ½ κούπα τυρί Parmigiano-Reggino, τριμμένο (περίπου 56 γρ), ¼ κούπας μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη και στραγγίζουμε καλά.

Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, μαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλήτικο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, διατηρώντας τα έλαια απο το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το λάδι στον ζωμό του μπέηκον. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με μια κουτάλα προσθέτουμε ανακατεύοντας το καλαμπόκι και τα ντοματάκια. Μαγειρεύουμε τα για 5 λεπτά ή μέχρι να “σκάσουν” τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας και ανακατεύουμε το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά να μαγειρευτεί για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το ¼ κούπας τυρί, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το υπολειπόμενο τυρί και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ζυμαρικά με αβοκάντο και καρυδάτη σάλτσα

Υλικά:
2 φλ. Καρύδια, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 σκ. Σκόρδο, 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει, 2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα, 500 γρ. βίδες
Για το σερβίρισμα: ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπερι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια

Υλικά:
30 γρ. ελαιόλαδο, 250 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες, 250 γρ. σπαγγέτι, 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, 120 γρ. ψητά ντοματίνια, 120 γρ. πέστο βασιλικού, αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στον βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού πρώτα έχουμε αλατίσει, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό απ’ τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v