Λαχταριστές συνταγές με χουρμάδες

Οι χουρμάδες, εκτός από πεντανόστιμοι, είναι σούπερ υγιεινοί, και μπορούμε μαζί τους να φτιάξουμε πολύ ελαφριά γλυκά.
Λαχταριστές συνταγές με χουρμάδες
Επειδή οι χουρμάδες είναι ένα super food που αγαπάμε, αλλά δεν μιλάμε συχνά για αυτό, και επειδή είναι ένα τέλειο συστατικό για να φτιάξεις ένα ελαφρύ, υγιεινό γλυκό, ψάξαμε και βρήκαμε συνταγές που τους αξιοποιούν και απογειώνουν την πλούσια γεύση τους.

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα
Υλικά: 250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί, 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη, 3 κ.σ μέλι χλιαρό (κατά βούληση), 2 κ.σ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής, 1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα, 1 κουταλιά σπόρους chia, 1 κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο

Εκτέλεση: Διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν. Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia. Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα. Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε. Παγώνουμε το μίγμα για 30′. Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε σε μπάρες μακρόστενες. Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών σε αεροστεγές κουτί.
Η συνταγή από εδώ

Τρουφάκια με χουρμάδες χωρίς ζάχαρη
Υλικά: 120 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, 50 γρ. κάσιους (ωμά, ανάλατα), 2 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ. κακάο, 3 κ.σ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση: Βάζουμε τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς, και να έχουν την υφή πάστας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα και χτυπάμε μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να διαλυθούν και τα κάσιους. Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή ζύμης. Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια. Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πλατύ πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια ώστε να κολλήσει το ινδοκάρυδο σε αυτά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ

Μπισκότα με ταχίνι και χουρμάδες
Υλικά: 2 φλ. φουντούκια (ή αλλο ξηρό καρπό), 1 κ.σ. κανέλα, 1 φλ. χουρμάδες, 2 κ.γ. ταχίνι με κακάο, 1/2 φλ. γάλα, λίγο αλεύρι

Εκτέλεση: Βάζουμε τους χουρμάδες σε κατσαρολάκι με νερό να τους σκεπάζει, και τους βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε μετά και τους χουρμάδες στο μπλέντερ, και τους χτυπάμε. Τέλος, ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε τα μπισκότα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 189 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου.
Η συνταγή από εδώ

Καραμέλα από χουρμάδες
Υλικά: 1 κούπα χουρμάδες μουλιασμένοι, 1 κούπα γάλα αμυγδάλου, 1 κούπα γάλα καρύδας, 1 κ.γ βανίλια, λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό για 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ (ανάλογα με το πόσο σκληροί είναι). Τους ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι και τους αλέθουμε στο μούλτι με το γάλα, το οποίο προσθέτουμε σιγά-σιγά. Βράζουμε σε κατσαρόλα για 10-15 λεπτά. Όσο περνάει η ώρα, η καραμέλα θα πήζει. Όταν το χρώμα της γίνει πιο σκούρο, και μας ικανοποιεί η πυκνότητα και η γεύση, την βγάζουμε από την φωτιά.
Η συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v