Αυτά τα vegan γλυκά πρέπει να τα δοκιμάσεις

Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα brownies, τις πιο λαχταριστές τάρτες και τα πιο αφράτα cheesecake χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων.
Αυτά τα vegan γλυκά πρέπει να τα δοκιμάσεις

Νομίζατε πως ένα vegan γλυκό είναι αυτομάτως και άνοστο; Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε μιας και τα vegan γλυκίσματα είναι το ίδιο λαχταριστά με τα "κανονικά" - αν όχι παραπάνω. 

Δείτε παρακάτω μερικές λαχταριστές συνταγές που θα σας γλυκάνουν, χωρίς ζωικά συστατικά. 

Vegan Brownies

Υλικά: 230 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομμάτια, 290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 20 γρ. κακάο, 270 γρ. καστανή ζάχαρη, ½ κ.γ. αλάτι, 120 ml ηλιέλαιο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 330 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 70 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Για την επικάλυψη: φυστικοβούτυρο, vegan πραλίνα φουντουκιού, φουντούκια κοπανισμένα, vegan σοκολατένια μπισκότα σπασμένα



Εκτέλεση: Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα.

Λαδώνουμε και περνάμε με λαδόκολλα ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε η επιφάνειά του να είναι ομοιόμορφη. Μπορούμε να ψήσουμε τα brownies ως έχουν, ή να τα εμπλουτίσουμε με λίγες κουταλιές φυστικοβούτυρο ή vegan πραλίνα φουντουκιού που θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι στην επιφάνειά τους, να πασπαλίσουμε με σπασμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας) και θρυμματισμένα vegan μπισκότα σοκολάτας.

Ψήνουμε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C, για περίπου 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και τα βγάζουμε από το ταψί με τη λαδόκολλα, σε ξύλο κοπής. Τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Vegan τάρτα σοκολάτας με ταχίνι



Υλικά: 50 γρ. χυμό πορτοκάλι, 70 γρ. ελαιόλαδο, 60 γρ. άχνη ζάχαρη, Ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 30 γρ. αμύγδαλα λευκά
Για τη γέμιση: 1 κουβερτούρα (200 γρ.), 200 ml γάλα καρύδας, 2 κ.σ. ταχίνι με πορτοκάλι, 3 κ.σ. μέλι
Για τα φουντούκια: 150 γρ. φουντούκια ανάλατα, 80 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. νερό

Εκτέλεση: Ξεκινάμε με την ζύμη της τάρτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC. Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά της σούπας από την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι κοσκιννισμένο και την πούδρα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε πολύ καλά, στην αρχή με μία κουτάλα και στη ζυνέχεια με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε ενδιάμεσα την ζύμη. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και λίγο μεγαλύτερο από την διάσταση της ταρτιέρας.

Ξεκολλάμε την μία λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα και ξεκολλάμε την δεύτερη λαδόκολλα. Στρώνουμε τη ζύμης μέσα στην ταρτιέρα και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια (και τα πλαϊνά) με ένα πηρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με βάρος (φασόλια ή ρύζι). Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το βάρος. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η ζύμη μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Συνεχίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.

Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά. Όσο περιμένουμε, φτιάχνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μικρή κατσαρόλα, την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις τα φουντούκια καραμελώσουν, τα μεταφέρουμε και τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα. Μόλις κρυώσει η τάρτα μας, σπάμε τα φουντούκια με το χέρι και διακοσμούμε στο κέντρο της τάρτας.

Συνταγή από εδώ

Μους σοκολάτας με αβοκάντο



Υλικά: 2 αβοκάντο, ώριμα, 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας, 80 γρ. σιρόπι αγαύης, 50 γρ. κακάο, σε σκόνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, φράουλες, για το σερβίρισμα, δυόσμο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.

Συνταγή από εδώ

Vegan Cheesecake



Υλικά: 3 κούπες ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς, 1/4 κούπα χυμό λεμονιού, 3/4 κούπα σιρόπι αγαύης, 3/4 κούπα λάδι καρύδας, 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας, 1/2 κ.γ. αλάτι, μαρμελάδα βύσσινο ή της αρεσκείας σας

Για την βάση: 1 πακέτο 250γρ. μπισκότα ολικής Digestive, 100γρ. φυτική μαργαρίνη

Εκτέλεση: Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και την τοποθετούμε σε φόρμα διαμ. 25εκ. και τα ανακατεύουμε μαζί με τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη. Πιέζουμε και απλώνουμε πολύ καλά σε όλο τον πάτο της φόρμας για να δημιουργήσουμε την βάση του μπισκότου.

Σε ένα δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους που έχουμε μουλιάσει από βραδύς με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα χωρίς καθόλου κομματάκια κάσιους. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ δεν θα λιώσουν τελείως τα κάσιους, θα υπάρχουν τρίμματα αλλά πάλι θα είναι πεντανόστιμο. Απλά δεν θα είναι η κρέμα λεία.

Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα μας πιο γρήγορα για να απλώσουμε την μαρμελάδα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και απλώνουμε την μαρμελάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Η κρέμα θα έχει σφίξει τελείως την επόμενη μέρα. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε την ίδια μέρα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v