Τα πιο νόστιμα vegan και vegetarian μέρη στα προάστια

Vegan πιάτα, gluten και sugar free γλυκά, υγιεινά smoothies και πληθώρα υγιεινών επιλογών σε πέντε μέρη με πράσινη συνείδηση.
Τα πιο νόστιμα vegan και vegetarian μέρη στα προάστια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Αθήνα αναδείχτηκε πέρσι όγδοη πιο vegan-friendly πόλη του πλανήτη αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των vegan διευθύνσεων της.

Η τάση μάλιστα επεκτείνεται αργά αλλά σταθερά και στα Προάστια, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει τα δικά τους plant based μέρη για να μυηθούμε στην φιλοσοφία αλλά και τις γεύσεις της vegan κουζίνας.

Ιδού πέντε διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την νοστιμάδα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα των γεύσεων τους.

Vegan Fairies
Νικ. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0807 0858



Δύο… νεράιδες στην Νέα Ερυθραία ετοιμάζουν καθημερινά λαχταριστά raw vegan γλυκά αλλά και αλμυρά σνακ με βιολογικές πρώτες ύλες: Almond Chia Pudding με ρόφημα αμυγδάλου, σπόρους Chia, σιρόπι σφένδαμου κανέλα και γκρανόλα (6€), ατομικά Cheesecake με «τυρένια» κρέμα και φρέσκα φρούτα (4€), Smoothies με μπανάνα, καφέ, ρόφημα αμυγδάλου, κάσιους, σιρόπι σφενδάμου και αλάτι (5€), σοκολατένια energy bars και bites με αμύγδαλα, χουρμάδες και ωμό κακάο, muffins και donuts με καρύδα, βρώμη, ζάχαρη καρύδας και σμέουρα και άλλα τέτοια ωραία – δείτε τα προϊόντα τους εδώ. Διαθέτουν και delivery Δευτέρα με Σάββατο. 

Γη
Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ: 2109648512



Σε έναν ευρύχωρο και φωτεινό χώρο που εκπέμπει θετική ενέργεια στη Γλυφάδα, η ομάδα του Γη ετοιμάζει αλμυρά και γλυκά πιάτα χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη με raw-vegan φιλοσοφία. Σπιτικά «τυριά» όπως μοτσαρέλα με φέτες ντομάτας και κρέμα βαλσάμικου, σαλάτα με raw παξιμάδια, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και μυζήθρα αμυγδάλου, βελουτέ με καραμελωμένα φρέσκα μανιτάρια και κρέμα κάσιους, raw burritos από μπανάνα, μήλο και λιναρόσπορο τυλιγμένα με αβοκάντο και μαριναρισμένα λαχανικά, vegan πιτσες με κρέμα μοτσαρέλας από αμύγδαλα και φρικασέ με σπανάκι, μανιτάρια και κρέμα αβοκάντο είναι μερικές από τις υγιεινές και νόστιμες γεύσεις του μενού. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 20-25€/ άτομο. Εδώ θα έρθετε και για καφέ ή πρωινό, smoothies, θρεπτικούς χυμούς, chia bowls κ.α.

AVIT
Μαραγκού 19, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 9381



Μίνιμαλ, 100% vegan και φιλικό, αυτό το συμπαθέστατο εστιατόριο ανοίγει από το πρωί για specialty καφέδες και συνεχίζει με ένα νόστιμο και υγιεινό μενού το οποίο απολαμβάνουμε στον χώρο του, αλλά και στο σπίτι. Smoothie bowl με ανάμεικτα μούρα, μήλο σπόρους, φουντούκια και νιφάδες βρώμης, αραβική πίτα με φουρνιστό καρότο και πράσο, νούντλς ρυζιού, και κέτσαπ από παντζάρι, ρόστι πατάτας με μανιτάρια πλευρώτους, λεμόνι και θυμάρι, μπέργκερ γεμιστό με ντομάτα και σπιτικό τυρί από κάσιους, σε χειροποίητο ψωμάκι μπριός από γλυκοπατάτα, με σπιτική κέτσαπ από παντζάρι, Beyond Meat Burger, σούπες ημέρας, και χειροποίητα γλυκά όπως σοκολατάκια με κόκκινο κρασί και φυστικοβούτυρο. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 15-20€/ άτομo συνοδεία ψαγμένων ετικετών vegan μπύρας (Punk IPA, Elvis Juice κ.α.)

Βαζάκι Juice Bar
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0067



Ξεκίνησε φτιάχνοντας και στέλνοντας βιολογικούς χυμούς και smoothies με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας έναν από τους κορυφαίους πατενταρισμένους αποχυμωτές και πλέον έχει ενισχύσει το μενού του με σαλάτες, πιάτα και γλυκά με vegan και vegetarian προσανατολισμό. Από εδώ παραγγέλνουμε vegan αβοκάντο toast, με αβοκάντο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ρόκα, παπαρουνόσπορο (6,2€), Hot – Dog με λουκάνικο από τόφου, χειροποίητη σάλτσα τομάτας και vegan μαγιονέζα (6,9€), χειροποίητο burger από κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένο στο φούρνο, με ανανά, κρεμμύδι, ντομάτα και bbq sauce σε ψωμί brioche (8€), Vegan coleslaw με λάχανο, καρότο και χειροποίητη vegan μαγιονέζα (5,5€) και Tempeh Ceasar’s με γαλλική σαλάτα, ρόκα, σέλερυ, tempeh σε tamarind, flakes από vegan «τυρί» και χειροποίητη sauce miso με vegan mayo (7€).

The Plant Kingdom
Φρύνης 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0933 2288



Στο vegan βασίλειο του Παλαιού Φαλήρου το μενού αλλάζει καθημερινά με βάση ολόφρεσκες και βιολογικές πρώτες ύλες και περιλαμβάνει υγιεινές και πρωτότυπες γεύσεις, τις οποίες απολαμβάνουμε στον όμορφο χώρο του ή στο σπίτι. Όλα τα χρώματα και οι γεύσεις της Φύσης είναι εδώ, μέσα από πιάτα όπως σούπα σελινόριζας με καυτερή πιπεριά, άνηθο και λεμόνι, ριζότο με σπανάκι και φύλλα παντζαριού, γίγαντες με λαχανικά, πράσο και φρέσκα μυρωδικά, κινόα με ψητά λαχανικά και σάλτσα κουρκουμά και ρολό από όσπρια, σερβιρισμένο με ψητά λαχανικά και σάλτσα BBQ. Smoothies, γλυκά ημέρας και ολόφρεσκες σαλάτες συνοδεύουν τα καθημερινά μενού. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, στα 15-20€/ άτομο, ενώ προσφέρονται και ειδικά μενού ημέρας/εβδομάδας/μήνα κατόπιν συνεννόησης – δείτε εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v