Όχι άλλη γαλοπούλα: Ιδέες για πρωτότυπα σάντουιτς

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Σου βρήκαμε δέκα σούπερ ιδέες για να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς για τη δουλειά ή (ακόμα καλύτερα) την εκδρομή.
Όχι άλλη γαλοπούλα: Ιδέες για πρωτότυπα σάντουιτς
Εύκολη και βολική απάντηση στην ερώτηση «τι να πάρω μαζί να φάω;» από τη δουλειά ως τη low budget μονοήμερη εκδρομή, τα σαντουιτσάκια μας έχουν την τάση μετά από λίγο καιρό να γίνονται μονότονα. Γιατί ναι, πόση γαλοπούλα να φάει ένας άνθρωπος; Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο ιδιαίτερες, πρωτότυπες ιδέες για τα υλικά που θα απογειώσουν τα σάντουιτς σου.

Ό,τι κρέας ή κοτόπουλο περισσεύει από τα γεύματά σου, το ψιλοκόβεις, το τσιγαρίζεις να γίνουν λίγο τραγανές οι άκρες του, και έχεις την τέλεια γέμιση για το σάντουιτς της επόμενης μέρας. Βάζεις και αντί μαγιονέζας ένα τσάτνεϊ ή πέστο που πάει τέλεια με το κοτόπουλο, και αγγίζεις την τελειότητα.

Αντικατέστησε τη γαλοπούλα με ένα πιο ενδιαφέρον αλλαντικό, όπως το speck, το προσούτο ή το jamon serrano. Το Cucina Caruso έχει εδώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες για σάντουιτς, σε μία εκ των οποίων το speck παντρεύεται με τυρί Havarti, μαρμελάδα σύκο, αχλάδι και μαρούλι.

Φτιάξε ένα κλασικό BLT. Μπέικον-μαρούλι-ντομάτα σημαίνουν τα αρχικά του, και είναι από τα δημοφιλέστερα σάντουιτς στον κόσμο –μην κοιτάς που δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τσιγαρίσεις το μπέικον.

Αντικατέστησε το κλασικό μαρούλι με σπανάκι, με ρόκα ή –γιατί όχι;− με φύλλα βασιλικού. Πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις, πιο εγγυημένο αποτέλεσμα.

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα μια κοτοσαλάτα με κάρι και γιαούρτι, κατά τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου,  και χρησιμοποίησέ την για γέμιση στο σάντουιτς σου.

Έφτιαξες μακαρόνια με κιμά ή παστίτσιο και σου περίσσεψε κιμάς; Ό,τι πρέπει για το σάντουιτς της επόμενης μέρας. Συνδυάζεται τέλεια με τριμμένο κίτρινο τυρί και τσάτνεϊ ντομάτας, πικάντικο ή όχι.

Απογείωσε τη μαγιονέζα σου χτυπώντας την πριν την απλώσεις στο σάντουιτς με λίγο σκόρδο, κόλιανδρο και λεμόνι ή αν δεν είσαι φαν του κόλιανδρου με σκόρδο, κάπαρη και λεμόνι. Δεν είναι δική μας η ιδέα, του Έκτορα Μποτρίνι είναι.

Ο τόνος (που είναι πάντα καλή ιδέα για σάντουιτς) συνδυάζεται τέλεια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Δες τις αναλογίες εδώ

Δεν πιστεύουμε να έχεις ξεχάσει το αβοκάντο, την αιώνια αγάπη του παγκόσμιου ίντερνετ. Ταιριάζει τέλεια με φετούλες ψητό κοτόπουλο (δες εδώ μια σούπερ συνταγή) ή με μια ομελέτα, η οποία είναι επίσης τέλεια ιδέα για να γεμίσεις το σάντουιτς σου –και να το κάνεις και σούπερ θρεπτικό.

Άλλο ένα τέλειο σάντουιτς που θα μοσχοβολίσει Ελλάδα: Απάκι και κατίκι Δομοκού. Δεν περιγράφουμε άλλο. Συνταγή της Madame Ginger, εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v