Τα πιο «ψαγμένα» σάντουιτς και hot dog

Ξεχάστε τα παραδοσιακά σάντουιτς και hot dog. «Ψαγμένα» σαντουιτσάδικα και καντίνες για γευσιγνώστες… στα όρθια.
Τα πιο «ψαγμένα» σάντουιτς και hot dog

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δε λέμε, ωραία τα «βρώμικα» της Αθήνας (τα τιμήσαμε κι εδώ) όμως δεν θα λέγαμε όχι σε ένα σάντουιτς με βοδινό παστράμι και πίκλες ή ένα hot dog με χωριάτικο λουκάνικο, κρεμμυδάκι πανέ και relish sauce.

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, θα αναφωνήσουν κάποιοι.

Κι όμως, οι παρακάτω προτάσεις κάθε άλλο παρά βλάσφημες θα φανούν στους… πιστούς του παραδοσιακού "βρώμικου"

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Trends: Το πιο παλιό «ψαγμένο» σταντουιτσάδικο της Αθήνας καθορίζει το… τρεντ των σάντουιτς από το 1996. Εδώ ψήνονται καθημερινά αυθεντικές γαλλικές μπαγκέτες και αποτελούν τη βάση για κρύες και ζεστές δημιουργίες όπως το Xωριάτικο (με σαλάμι μπύρας, λευκό τυρί, μαρούλι, ντομάτα, πράσινη πιπεριά και δική τους σως), το Hot-Dog (με λουκάνικο Fρανκφούρτης, πίκλες, κρεμμύδι, μαγιονέζα και μυστικό μείγμα τριμμένων τυριών Ιταλίας) και το Κότζακ (με αυγό, ντομάτα, μπέικον και σως 1000 νησιά). Δείτε το μενού εδώ


Guarantee: Εγγύηση στα «γκουρμέ» σάντουιτς, με ό,τι υλικά μπορείτε να φανταστείτε: από λουκάνικο bratwurst και ισπανικό chorizo μέχρι προσούτο Μαύρου Δάσους Ευρυτανίας και σαλάμι με τρούφα. Εγγύηση και το εξαιρετικό ψωμάκι τους, το οποίο προμηθεύονται σε μεγάλη ποικιλία από φούρνους της γειτονιάς.


Metropolis Sandwich: Custom δημιουργίες με έμφαση στα ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα και ζυμωτό ψωμάκι. Εδώ «παίζουν» deli συνδυασμοί όπως: σάντουιτς με μαλακό rib-eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, σάλτσα εστραγκόν, ντομάτα και ρόκα, σάντουιτς με προσούτο και σάντουιτς με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα. Ωραιότατες και οι σαλάτες του.


San Fransisco: «Αναψυκτήριον» στο Μεταξουργείο που την ψάχνει με γκουρμέ συνδυασμούς και φτιάχνει σάντουιτς- ποιήματα. Αγαπημένο μας επιλογή το Κορόνα Χάιτς με μοσχάρι μπούτι με πάπρικα, ψημένο φρέσκο μανιτάρι με σος Γουόστερ και τυρί γκούντα, όπως επίσης και το Αλκατράζ με χοιρινό με βότανα, γκούντα, σος μέλι-μουστάρδα και σος μπάρμπεκιου. Δείτε το μενού εδώ. 


New York Sandwiches: Πέρα από εξαιρετικά bugers και brunch λιχουδιές φτιάχνει και σούπερ σάντουιτς με κορυφαία τα Pepperoni Sausage με λουκάνικο πεπερόνι, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτες, μανιτάρια και λιωμένη μοτσαρέλα και Pastrami με ντέλι βοδινό με σως από μουστάρδα και πίκλες σε φρέσκο ψωμάκι σικάλεως. Δείτε το μενού εδώ


Big Mouth: Μεγάλο στόμα να έχετε – και λίγο υπομονή τις ώρες αιχμής – για να δοκιμάσετε τις εξαιρετικές δημιουργίες του σαντουιτσάδικου της Πραξιτέλους: Pastourmaly με παστουρμά, τηγανιτό αυγό και κασέρι Melt, Ulti – Club με καπνιστό μπούτι χοιρινό, μπέικον, τσένταρ, γκούντα, ντομάτα και Greeklish με σαλάμι, φέτα, μαρούλι, ντομάτα και πάστα ελιάς συγκαταλέγονται στα hit του καταλόγου. Δείτε τον εδώ.


Just Made: Σε απόσταση ασφαλείας από την βαβούρα της Πλατείας Αγίας Ειρήνης το εν λόγω all day μαγαζάκι ετοιμάζει καθημερινά (και) φρέσκα σάντουιτς σε melted («ανοιχτά») και κλειστές εκδοχές. Από τα melted ξεχωρίζει το English roast με χοιρινό ψητό, κρέμα τυριού, καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητές πιπεριές και σως barbeque, ενώ από τα απλά εκείνο με χοιρινό ζαμπόν, πράσινη λόλα, κρέμα τυριού, μαριναρισμένη ντομάτα και αρωματικό λάδι.


Momo: Το Momo της Καλλιθέας εκτός από καφεδάκι και brunch ετοιμάζει καθημερινά τα πιο… γκουρμέ χοτ ντογκ με διπλό λουκάνικο– ή haute dog όπως αναγράφονται κλείνοντας το μάτι στην Haute Couture. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Bourbon BBQ με σάλτσα μουστάρδας, μπέικον, λιωμένο τυρί και σος Barbecue με μπέρμπον, και το Onion Bolognese με καραμελωμένα κρεμμύδια, λιωμένο τυρί και σος κιμά.


Johnie: Έτερη… λουκανικοδιεύθυνση με γκουρμέ προσανατολισμό, ο Τζόνι πήρε το hot dog στα πολύ σοβαρά και έχει τέσσερα είδη λουκάνικου για να γεμίσετε το αφράτο ψωμάκι του. Κορυφαίο το Village Dog με ψητό λουκάνικο, κρεμμυδάκι σοταρισμένο, ντομάτα, πατατάκια sticks, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα και το Berlin Bratwurst, με λουκάνικο λευκό Bratwurst, κρεμμύδι καραμελωμένο, μουστάρδα γλυκιά Βαυαρίας, κέτσαπ με κάρυ και μαγιονέζα. Δείτε το μενού εδώ


Street Food Hot Dog: Η Γλυφάδα έχει το δικό της… εκλεπτυσμένο hot dog με ποικιλία λουκάνικων τα οποία συνδυάζονται με λαχταριστά toppings και σάλτσες: Μεξικάνικο με λουκάνικο Φρανκφούρτης, βραστό κρεμμύδι, BBQ sauce, τσίλι κον κάρνε και μαγιονέζα, Τζακ Ντάνιελς με χωριάτικο λουκάνικο, τηγανιτές πατάτες, σάλτσα Τζακ Ντάνιελς και καραμελωμένα κρεμμύδια συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Δείτε το μενού εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v