Απίθανες συνταγές με 4 μόνο υλικά

Για όλες εκείνες τις φορές που έχετε ξεμείνει από τα πάντα, ή που βαριέστε να μαγειρέψετε, έχουμε γλυκές και αλμυρές συνταγές που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες.

Ομελέτα φούρνου με μπέικον

Υλικά:
6 αυγά, 350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες, 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη, 400 ml γάλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
Η συνταγή είναι από εδώ

Παραδοσιακά αμερικάνικα mac ‘n’ cheese

Υλικά:
2 φλ. γάλα, 2 φλ. κοχύλια (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας), 1 φλ. τριμμένο cheddar (ή άλλο κίτρινο τυρί)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, το γάλα και τα μακαρόνια. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και προσέχοντας να μην πάρει βράση το γάλα (αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά). Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι και σερβίρουμε.

Σουφλέ ζυμαρικών

Υλικά:
½ κιλό πένες, 1 μικρή κρέμα γάλακτος, ¼ τυρί ρεγκάτο τριμμένο, 7 φέτες πάριζα (κομμένες σε κομματάκια)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες και στρώνουμε τις μισές σε ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί και τη μισή κομμένη πάριζα. Έπειτα, ρίχνουμε και τις υπόλοιπες πένες και από πάνω την υπόλοιπη πάριζα και το υπόλοιπο τυρί. Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ

Τρουφάκια cheesecake

Υλικά:
300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, 40 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας, 500 γρ. κουβερτούρα, μπίτερ, ή λευκή

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Οταν το τυρί μαλακώσει και αφρατέψει, σταματάμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα τυριού. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη. Καρφώνουμε ένα-ένα με πιρούνι και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, για περίπου 1 ώρα. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μους λεμονιού

Υλικά:
1 κρέμα γάλακτος, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, χυμός από 4 λεμόνια, ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα στο μίγμα, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετούμε τη μους είτε σε ένα μπολ ή σε ατομικά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v