Ιερώνυμος: Έχουμε μεγάλη ευθύνη για αυτό το κατάντημα

Αυστηρή αυτοκριτική έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώυμος σε δημόσια ομιλία του, επιρρίπτοντας ευθύνες στους ιερείς που ο κόσμος «τους βλέπει και δεν τους θέλει».
Ιερώνυμος: Έχουμε μεγάλη ευθύνη για αυτό το κατάντημα
Η συνάντηση της Ιεράς Συνόδου με εκπροσώπους των Θεολογικών Σχολών στη Μονή Πεντέλης έγινε η αφορμή για να πραγματοποιήσει αυστηρή αυτοκριτική ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για τα σοβαρό πρόβλημα της Εκκλησίας και των ανθρώπων της, οι οποίοι απωθούν τον κόσμο από αυτή.

«Μας βλέπουν και δεν μας θέλουνε», ανέφερε στην ομιλία του που δημοσίευσε την Παρασκευή το Dogma.gr. Αναφερόμενος στο πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει τον Κλήρο, δήλωσε ότι είναι όλο και περισσότεροι οι πνευματικοί άνθρωποι οι οποίοι θρησκεύουν εκτός Εκκλησίας. «Δεν έχουν σχέση μαζί μας, γιατί δεν θέλουν; Δεν μπορούμε; Δεν ξέρω τι γίνεται», αναρωτήθηκε.

«Η ευθύνη είναι επάνω μας. Και οι θεολόγοι και οι παπάδες έχουμε μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό το κατάντημα», είπε, στηλιτεύοντας ιερείς και εκπροσώπους Θεολογικών Σχολών που δεν έχουν καταφέρει να συζητήσουν γόνιμα για τα ζητήματα των βιβλίων και του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν δίστασε να αναφερθεί μάλιστα σε περιπτώσεις κληρικών που αποφεύγουν την συνεργασία για να δημιουργήσουν δικούς τους οπαδούς. «Φτιάχνουμε στρατιώτες και οπαδούς, και όχι μέλη της Εκκλησίας», συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως κανείς τους με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να αντέξει στην συζήτηση απέναντι στα νέα παιδιά – γι’ αυτό και «πηγαίνουν στην Εκκλησία μόνο το Πάσχα… φολκλοριστικά».

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στο παρακάτω video:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v