ΗΠΑ: Νέο spot της Coca Cola «καίει» τους εθνικιστές

Η νέα διαφήμιση της Coca Cola που προβλήθηκε στο πλαίσιο του αμερικανικού Super Bowl έχει… ανάψει φωτιές στους εθνικιστές των ΗΠΑ. Δείτε γιατί.
ΗΠΑ: Νέο spot της Coca Cola «καίει» τους εθνικιστές
Μεγάλο διαδικτυακό debate έχει «ανάψει» στις ΗΠΑ μετά το φετινό Super Bowl, στο διάλειμμα του οποίου προβλήθηκε για πρώτη φορά νέο διαφημιστικό της Coca Cola, που σόκαρε τους πλέον… εθνικόφρονες από το κοινό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαφήμιση με το motto “It’s Beatiful”, στο οποίο εμφανίζονται άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων που ζουν στις ΗΠΑ και τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες το γνωστό πατριωτικό τραγουδάκι «America the beautiful».

Η γνωστή εταιρία πρόβαλε το καινούριο της spot με την εξής ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: «Το μόνο πράγμα που είναι πιο όμορφο από αυτή τη χώρα, είναι οι άνθρωποι που ζουν εδώ». Χιλιάδες χρήστες του Twitter και του Facebook όμως δεν συμμερίστηκαν αυτή την άποψη, σπεύδοντας να κάνουν από βαρύγδουπες ως ακραίες δηλώσεις στα social media, όπως ότι η Coca Cola προβάλλει την τρομοκρατία, πως θα πρέπει «να μιλά Αγγλικά γιατί εδώ είναι Αμερική» και πως θα σταματήσουν να καταναλώνουν το γνωστό αναψυκτικό μετά από αυτή τη διαφήμιση.

Ο ρατσιστικός παροξυσμός μάλιστα συνεχίστηκε όταν μερικοί θεατές συνειδητοποίησαν πως το διαφημιστικό περιείχε μία οικογένεια με ομοφυλόφιλους γονείς. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν και εκείνοι που επικρότησαν την ιδέα της Coca Cola, κάνοντας λόγο για ένα υπέροχο διαφημιστικό με επιτυχημένο μήνυμα.

Δείτε παρακάτω το διαφημιστικό για να κρίνετε ιδίοις όμμασι, και εδώ μερικά από τα σχόλια που κατέκλυσαν το αμερικανικό διαδίκτυο. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v