Ναυαγός σώζεται μετά από 16 μήνες στον Ειρηνικό!

Ένας άνδρας το σκάφος του οποίου προσάραξε σε βραχονησίδα του Ειρηνικού, δήλωσε ότι περιπλανήθηκε αβοήθητος για 16 μήνες στην θάλασσα.
Ναυαγός σώζεται μετά από 16 μήνες στον Ειρηνικό!
Εικόνες από την ταινία «Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς φέρνει στο νου η ιστορία ενός άνδρα το σκάφος του οποίου εντοπίστηκε την Πέμπτη, ενώ προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της βραχονησίδας Έμπον.

Ο άνδρας υποστήριξε ότι είχε αποπλεύσει στον Σεπτέμβριο του 2012 από το Μεξικό και περιπλανήθηκε για 16 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό μαζί με έναν συνεπιβάτη του, ο οποίος όμως πέθανε μερικούς μήνες μετά τον απόπλου.

«Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Τού δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του. Το σκάφος μοιάζει να έχει μείνει πολύ καιρό στο νερό», δήλωσε ο Ολα Φιέλσταντ, Νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας ο οποίος κάνει ερευνητική εργασία στην περιοχή.

Η αφήγηση του ναυαγού, το όνομα του οποίου είναι Χοσέ Ιβάν, είναι ασαφής καθώς μιλά μόνο Ισπανικά, ενώ υποστήριξε ότι επέζησε τρώγοντας χελώνες, ψάρια και πουλιά και πίνοντας αίμα χελώνας όταν δεν έβρεχε.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v