Ένοχος για όλα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ένοχο για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν έκρινε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με την ποινή να αναμένεται αύριο.
Ένοχος για όλα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί κρίθηκε, μετά από πέντε μήνες και εξήντα συνεδριάσεις, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως και δεκαέξι συγκατηγορούμενοί του. Αθωώθηκαν από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο δύο από τους δεκαοκτώ συνολικά συγκατηγορούμενους. Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Πέρα από τον πρώην υπουργό, ένοχοι για ανάμειξη στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων κρίθηκαν οι:

Βίκυ Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφρ. Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Β.Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς, Οράτιος Μελάς, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νικόλαος Γεωργουλάκης. Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών ο επιχειρηματίας Παντελής Ζαχαριάδης και ο κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έκρινε ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση δωροδοκίας (που είναι παραγεγραμμένο), ζητώντας ωφελήματα για να καταρτιστούν συμβάσεις για τα TORM1 και τα υποβρύχια.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο τα χρήματα που εισέπραξε και που διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, επί σχεδόν μια δεκαετία, υπερβαίνουν το ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός κρίνεται ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα προερχόμενη από κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία, από κοινού και κατά μόνας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέλεσε την πράξη κατ’ επάγγελμα, γεγονός που σύμφωνα με τον νόμο, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των δικηγόρων και την πρόταση των εισαγγελέων, για το αν και σε ποιους από τους κατηγορουμένους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v