Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μιχαλολιάκος

Μετά από την εξάωρη απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μιχαλολιάκος
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων, επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον αρχηγό της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.

Στην απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε μεταξύ άλλων ότι «λυπάται για τη δολοφονία Φύσσα» και ότι την «αποδοκιμάζει όπως και τη βία συνολικά». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είναι ναζιστής. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της οργάνωσης: «Δεν γνωρίζω εάν μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση».



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των εισαγγελέων και ανακριτών για την προφυλάκιση του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, κατά την έξοδό του από τo δικαστικό κτίριο η σύζυγος και η κόρη του ξέσπασαν.



Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v