Δολοφονία 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής

Νεαρός 34χρονος βρέθηκε νεκρός έξω από café στην Αμφιάλη, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από μέλος της Χρυσής Αυγής.
Δολοφονία 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής
Το βράδυ της Τρίτης, ο Παύλος Φύσσας, γνωστός στον κύκλο των ράπερ ως Killah P, βρέθηκε νεκρός στην Αμφιάλη μετά από συμπλοκή και ενέδρα που του είχε στήσει ομάδα ακροδεξιών πεποιθήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα, που ιδεολογικά ανήκε στον χώρο της αριστεράς, βρισκόταν σε καφετέρια της οδού Τσαλδάρη για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Όταν έφυγε, προχωρώντας προς το δίκυκλό του, οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως του είχαν στήσει ενέδρα πολλά άτομα, του επιτέθηκαν και ένας από αυτούς τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στο στήθος. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου εξέπνευσε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο ακροδεξιό που ο δήμαρχος της περιοχής αναγνώρισε ως οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και – σύμφωνα με tweet αστυνομικού συντάκτη- το ότι ανήκει στον χώρο του συγκεκριμένου κόμματος. Οι αρχές ερευνούν τα πολιτικά κίνητρα της δολοφονίας, ενώ η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιστατικό.

Ανακοίνωση για τον νεαρό ράπερ, που ήταν γνωστός για την αντιφασιστική του δράση στην περιοχή, εξέδωσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία φέρεται πως υποστήριζε, και το ΚΚΕ, καλώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα στην περιοχή της δολοφονίας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, στον τόπο του συμβάντος υπήρχαν αρκετοί άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Το θύμα πριν ξεψυχήσει κατονόμασε τον 45χρονο δολοφόνο του και μία γυναίκα αστυνομικός τον συνέλαβε λίγα μέτρα πιο πέρα. Οι αρχές αναζητούν και τους συνεργούς του δράστη - υπολογίζεται πως η ομάδα που επιτέθηκε στο θύμα ήταν περίπου 10 άτομα. Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποιεί έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής – αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις στις 12.00 από την ΕΛ.ΑΣ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v