Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ’ άλλων»

Ξεπερασμένες και χωρίς καμία επιστημονική βάση χαρακτήρισε τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί «νεκρής αρχαιοελληνικής γλώσσας» ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ’ άλλων»
Ξεπερασμένες και παλιομοδίτικες χαρακτήρισε τις ιδέες της Μαρίας Ρεπούση περί διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών ο γνωστός καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, σημειώνοντας πως οι ιδέες της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν διαθέτουν καμία επιστημονική βάση.

Θυμίζουμε πως η κ. Μαρία Ρεπούση είχε αποκαλέσει τα αρχαία ελληνικά αλλά και τα λατινικά «νεκρές γλώσσες», ζητώντας την κατάργησή της υποχρεωτικής τους φύσης για όλους τους μαθητές στα ελληνικά σχολεία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του καθηγητή. «Δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων», σχολίασε σχετικά.

«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια… Θα σεβόμουν μια κριτική “θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία”. Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή», συμπλήρωσε. 

Η Μαρία Ρεπούση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και με την πρόσφατη θέση της περί κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ή την αντικατάστασή τους με ένα μάθημα «Θρησκειολογίας». 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v