12 πανέξυπνες ατάκες για την Δημοκρατία

Γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, με 10 έξυπνα ή και προκλητικά ρητά διάσημων ανθρώπων για το… πολύπαθο πολίτευμά μας.
12 πανέξυπνες ατάκες για την Δημοκρατία
Έχουμε δημοκρατία; Αυτή είναι μια συζήτηση που θα έπαιρνε ώρες, θα έβρισκε πολλούς φανατικούς υποστηρικτές της θετικής και της αρνητικής απάντησης αντίστοιχα και πιθανότατα δεν θα έφτανε σε κανένα συμπέρασμα. Από την άλλη, όμως, και μόνο το γεγονός ότι μπορούμε και το συζητάμε αυτή τη στιγμή και να διαβάζετε τις σκέψεις μας πάνω στο παραπάνω δίλημμα, δεν συνεπάγεται κάτι το… δημοκρατικό;

Ο ΟΗΕ, πάντως, απαντά θετικά και σπεύδει να γιορτάσει το πιο συμμετοχικό πολίτευμα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα της Δημοκρατίας, η οποία θεσπίστηκε πριν 16 χρόνια από την Διακοινοβουλευτική Ένωση. Από την Αρχαία Αθήνα μέχρι τα σημερινά κοινοβούλια, το συγκεκριμένο πολίτευμα έχει εμπνεύσει και έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους μας παρέδωσαν ατάκες όπως οι παρακάτω, τις οποίες σας προτρέπουμε να διαβάσετε για να συμφωνήσετε, να διαφωνήσετε, να απορήσετε και να προβληματιστείτε… λόγω της ημέρας.

























Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v