SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Πωλείται το σπίτι του… «Αντωνάκη Κοκοβίκου»

Το νεοκλασικό σπίτι της οδού Τριπόδων στην Πλάκα, όπου γυρίστηκε η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» πωλείται, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πωλείται το σπίτι του… «Αντωνάκη Κοκοβίκου»

Αυτονόητη γνώση για τους κατοίκους της Πλάκας, μικρό μυστικό για λίγους από τους υπόλοιπους επισκέπτες της πιο τουριστικής περιοχής της Αθήνας, αυτό το μικρό σπίτι στην οδό Τριπόδων κρύβει επί δεκαετίες τις ασπρόμαυρες μνήμες του. Μιλάμε για την εγκαταλελειμμένη κατοικία στο 32 της οδού Τριπόδων, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως το σκηνικό της γνωστής ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», και που σήμερα «πωλείται» από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το σπίτι της… οικογένειας Κοκοβίκου, του «Αντωνάκη» και της «Ελενίτσας» και της… κυρίας «Ξ. Παπαμήτρου» συγκαταλέγεται μαζί με 14 άλλα ακίνητα στην περιοχή ανάμεσα στα νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια του Μεσοπολέμου που θα αξιοποιηθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Πέρα από το κινηματογραφικό της παρελθόν, η αυλή του σπιτιού έχει πολλές ακόμη ιστορίες να διηγηθεί: Το σπίτι χτίστηκε πριν δύο περίπου αιώνες και χρησιμοποιήθηκε ως στέγη της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης, ενώ αργότερα, όπως αποκάλυψε η σκαπάνη, λειτούργησε ως δημόσιο ουρητήριο. Μάλιστα, ανακαλύφθηκε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε και στην αρχαιότητα – ο χώρος στέγαζε δημόσιες τουαλέτες.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε αναλάβει να αξιοποιήσει τα ακίνητα, αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, η διαχείρισή τους μεταβιβάστηκε τελικά στο ΤΑΙΠΕΔ, που αναμένεται να τα… βγάλει στο σφυρί.Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v