6 τρομακτικές ιστορίες στοιχειωμένων σπιτιών

Φαντάσματα, παλιά νεκροταφεία, αλλόκοτα φαινόμενα και απόκοσμη αύρα συνοδεύει έξι στοιχειωμένα σπίτια ανά τον κόσμο. Τολμάτε να μάθετε την ιστορία τους;
6 τρομακτικές ιστορίες στοιχειωμένων σπιτιών
Σύμφωνα με την "Ένωση Επιστημονικής Μελέτης Παραφυσικών Φαινομένων" (ASSAP), υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για να καταλάβει κανείς αν το σπίτι του έχει στοιχειωθεί από πνεύματα. Οι οπτασίες, οι παράξενοι ήχοι, οι αλλόκοτες μυρωδιές, η ανεξήγητη μετακίνηση θέσης αντικειμένων, η νευρική συμπεριφορά ενός κατοικιδίου ή η αίσθηση «κρύων σημείων» μέσα στον χώρο, είναι όλα τους «τυπικά συμπτώματα» ενός στοιχειωμένου σπιτιού.

Τα σπίτια για τα οποία θα διαβάσετε στην συνέχεια, πληρούν όλες αυτές προϋποθέσεις και με το παραπάνω. Μάθετε ποια είναι τα κτίρια που θεωρούνται... φόβος και τρόμος για τους προληπτικούς ανά τον κόσμο και τις μυστηριώδεις ιστορίες που κρύβουν μέσα στα κρύα ντουβάρια τους.

*Το σπίτι των Whaley, San Diego

Χτισμένο πάνω στο μέρος όπου εκτελέστηκε ο αμερικανός θανατοποινίτης James Robinson – γνωστός ως Yankee Jim – το 1852, το συγκεκριμένο σπίτι θεωρείται ως ένα από τα πιο τρομακτικά «μυστήρια» των ΗΠΑ. Λέγεται πως ο δήμιος προσάρμοσε έτσι την θηλιά της κρεμάλας του Robinson, ώστε τα πόδια του ίσα που να φτάνουν στο έδαφος και να παραταθεί το μαρτύριό του. Αυτός θεωρείται επαρκής λόγος για να φροντίσει ο Yankee Jim να στοιχειώσει το σπίτι που χτίστηκε εκεί από το 1856 από τον Thomas Whaley και την οικογένειά του. Η μικρότερη κόρη του, Lilian, παραπονιόταν ότι άκουγε ήχο από μπότες και υποψιαζόταν πως πρόκειται για το φάντασμα του Jim.

Σήμερα, το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο, αλλά οι επισκέπτες και οι υπάλληλοί του υποστηρίζουν πως έχουν δει αρκετές φορές τα φαντάσματα της οικογένειας Whaley (ναι, το φάντασμα του Jim τους έδωσε την σκυτάλη) να… κυκλοφορούν ανενόχλητα. Ο Thomas Whaley προτιμά να στέκεται στην κορυφή της σκάλας και η σύζυγός του στον κήπο, ενώ ακόμη και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Regis Philbin παραδέχεται πως έχει δει το φάντασμα της τελευταίας.

*Τα «πρόσωπα» του Μπελμέζ

Ένα μικρό σπιτάκι στην ισπανική επαρχία Jaen, στην πόλη Belméz, έχει γίνει διάσημο χάρη στο στοιχειωμένο… πάτωμά του. Το σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε παλιό νεκροταφείο, που χρησιμοποιούταν ως το 1830. Ενάμισι αιώνα αργότερα, το 1971, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Maria Goméz Pereira ανακάλυψε πως στο πάτωμα της κουζίνας της άρχισε να σχηματίζεται η μορφή ενός προσώπου. Σταδιακά, αντιλήφθηκε πως δεν ήταν ένα απλό σχήμα, αλλά ένα τρισδιάστατο καλούπι προσώπου, σαν να αναδυόταν ένα κρανίο από τα θεμέλια. Η Pereira έσπασε το καλούπι, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως υπάρχουν κι άλλα καλούπια από κάτω του, με την μορφή προσώπων ηλικιωμένων ανδρών και μικρών παιδιών. Αυτά τα πρόσωπα ονομάστηκαν «τα πρόσωπα του Μπελμέζ», και αφού διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για κάποιο φτηνό ζωγραφικό «κόλπο» της ιδιοκτήτριας για να προσελκύσει το ενδιαφέρον, το ζήτημα εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο μυστήριο.

*Ο Πύργος του Μπλίκλινγκ, Αγγλία

Θεωρείται η "Μέκκα" των στοιχειωμένων κτιρίων στην Αγγλία και βρίσκεται στο Norfolk, εκεί που γεννήθηκε η Anne Boleyn, δεύτερη σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου του ογδόου. Ο Ερρίκος ήθελε πάση θυσία έναν αρσενικό διάδοχο, κι όταν η πρώτη του γυναίκα απέτυχε να του τον προσφέρει, αυτός στράφηκε στην Boleyn. Ούτε εκείνη στάθηκε ικανή να τα καταφέρει – παρότι τελικά το κοριτσάκι που γέννησε έγινε η Βασίλισσα Ελισάβετ η Α’ – γι’ αυτό και ο Ερρίκος κανόνισε να απαλλαγεί και από την δεύτερη σύζυγό του (θα ακολουθούσαν άλλες τέσσερις). Για να τα καταφέρει, έστησε ψεύτικα στοιχεία μοιχείας εναντίον της Anne - η μοιχεία ήταν αδίκημα εναντίον ενός βασιλέα για το οποίο η ποινή εκείνη την περίοδο ήταν ο θάνατος. Η Boleyn αποκεφαλίστηκε στις 9 Μαΐου 1536. Κάθε χρόνο, στην επέτειο της εκτέλεσής της, ο θρύλος λέει πως η άτυχη γυναίκα επιστρέφει ως ακέφαλο φάντασμα που κρατά το κεφάλι της δίπλα της, και έρχεται με άμαξα που την οδηγεί ένας επίσης ακέφαλος καβαλάρης.

*Το Rose Hall της Τζαμάικα

Οι τρομακτικές ιστορίες της μυστηριώδους Annie Palmer που ζούσε στο Rose Hall τρομάζουν τα πιτσιρίκια της Τζαμάικα ακόμα και σήμερα. Χτισμένο το 1770, το Rose Hall ήταν ένα σπίτι γύρω από φυτείες ζαχαροκάλαμων, ιδιοκτήτης των οποίων ήταν ο σύζυγος της Annie Palmer. Εκείνη, είχε μεγαλώσει στην Αϊτή και είχε μάθει τα μυστικά του βουντού από την νταντά της, τα οποία και εφάρμοσε αργότερα σε όλα τα αρσενικά της ζωής της. Ξεκίνησε από τον σύζυγό της, ο οποίος δεν την ικανοποιούσε σεξουαλικά. Θυμωμένη, η Annie τον δηλητηρίασε, αλλά πριν το κάνει, φρόντισε να ικανοποιηθεί σεξουαλικά με σκλάβους των φυτειών, τους οποίους στην συνέχεια επίσης σκότωνε (ή ανέθετε σε άλλους σκλάβους να το κάνουν) και τους ξεφορτωνόταν σε ειδικό λάκκο που είχε σκάψει στον κήπο της.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο – ο οποίος της απέδωσε το παρατσούκλι «η Λευκή Μάγισσα» - φρόντισε να ξεφορτωθεί εφαρμόζοντας τις τεχνικές του βουντού μια οικονόμο που την έπιασε επ’ αυτοφώρω σε κάποιο από τα ερωτικά της παιχνίδια. Η ίδια η Palmer βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του παππού της οικονόμου, που την στραγγάλισε για να εκδικηθεί. Ο ίδιος μύθος λέει πως τα φαντάσματα της Λευκής Μάγισσας και όλων των νεκρών σκλάβων συνεχίζουν να περιπλανιούνται στο σπίτι. Κανείς δεν τόλμησε να μείνει για καιρό στο συγκεκριμένο οίκημα, γι’ αυτό και μετατράπηκε σε μουσείο.

*Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον

Τι, δεν μας πιστεύετε; Η ίδια η διοίκηση του Λευκού Οίκου, επί προεδρίας Bush, δημιούργησε ειδικό τομέα στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρικής Κατοικίας που είχε να κάνει με τα παραφυσικά φαινόμενα εντός του κτιρίου. Λέγεται πως το φάντασμα της πρώτης… πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Abigail Adams εμφανίζεται να… απλώνει ρούχα στο Ανατολικό Δωμάτιο, ενώ άλλη μία πρώτη κυρία, η Dolley Madison, εμφανίστηκε μετά θάνατον για να διατάξει να μην καταστρέψουν τον κήπο με τις τριανταφυλλιές της, κατά την ανακαίνιση του χώρου. Το φάντασμα του προέδρου Jackson λέγεται πως συνηθίζει να περπατά στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου ενώ ο Αβραάμ Λίνκολν έχει κάνει ουκ ολίγες «εμφανίσεις» στα παράθυρα του κτιρίου.

*Το ξενοδοχείο των πνευμάτων στο Fall River

Να και ένα στοιχειωμένο σπίτι στο οποίο… μπορείτε να διανυκτερεύσετε – αν φυσικά τολμάτε. Στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσε η οικογένεια Moore, η οποία, στις 9 Ιουνίου του 1912, έφυγε από το σπίτι για να παραστεί σε μια συνάντηση της τοπικής εκκλησίας. Μετά την εκδήλωση, το ζευγάρι κάλεσε μια φιλική τους οικογένεια να έρθουν στο σπίτι τους, αλλά όταν το έκαναν, ένας εισβολέας φρόντισε να τους χαλάσει την βραδιά, και με ένα τσεκούρι και καίρια χτυπήματα στο κεφάλι δολοφόνησε όλους τους παρευρισκομένους. Η τοπική κοινωνία, αφού δεν βρέθηκε ο ένοχος, είχε αφεθεί για χρόνια στην συνομωσιολογία και τις υποψίες για μέλη της κοινότητάς τους. Τελικά, το σπίτι απέκτησε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίο το μετέτρεψαν σε Bed&Breakfast κατάλυμα, που λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Βέβαια, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, αρκετοί από τους πελάτες τους συναντούν αρκετές… δυσκολίες στο να κοιμηθούν.

Πηγή: How Stuff Works
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v