Από τους πιο δυστυχισμένους λαούς οι Έλληνες

Σύμφωνα με την "Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013", η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση μεταξύ 156 χωρών για την περίοδο 2010 - 2012.
Από τους πιο δυστυχισμένους λαούς οι Έλληνες
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης SDSN (Sustainable Development Solutions Network) για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η έρευνα έρχεται να καταδείξει τις επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχολογία των ατόμων αφού μετά την Αίγυπτο, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ευτυχίας σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, μαζί με την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με την "Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013" (World Happiness Report 2013), η χώρα μας βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την μέση της παγκόσμιας κατάταξης ευτυχίας, καταλαμβάνοντας την 70η θέση μεταξύ 156 χωρών για την περίοδο 2010 – 2012.

Τα καλά νέα, είναι ότι αναφορικά με τον μέσο παγκόσμιο δείκτη ευτυχίας (που είναι 5,1), η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα, στο 5,4.

Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Δανία, με 7,7 και ακολουθούν οι Νορβηγία, Ελβετία, Ολλανδία και Σουηδία.

Από τις γειτονικές μας χώρες, πιο «ευτυχισμένη» είναι η Κύπρος (34η) και η Αλβανία (62η), ενώ πιο «δυστυχισμένη» είναι η Τουρκία (77η).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v