Ροζίτα Σώκου: «Η Μελίνα ήταν ελεεινή ηθοποιός»

Φωτιά και λαύρα ήταν η Ροζίτα Σώκου σε συνέντευξή της σε περιοδικό. Διαβάστε τι είπε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Μελίνα Μερκούρη και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Ροζίτα Σώκου: «Η Μελίνα ήταν ελεεινή ηθοποιός»
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροζίτα Σώκου στα 90 της χρόνια, δείχνει ότι δεν… χαμπαριάζει τίποτα και δεν δίστασε να μιλήσει με περίσσια ωμότητα για μεγάλες προσωπικότητες της πολιτισμικής ζωής της χώρας. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ» αναφέρθηκε με διόλου κολακευτικά λόγια στη Μελίνα Μερκούρη, στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Για την Μελίνα είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ελεεινή ηθοποιός. Μιλώ ανεξάρτητα από ό,τι ηθικό της έχω προσάψει. Στη "Μήδεια" ήταν ανυπόφορη. Μόνο στη "Στέλλα" ήταν καλή, γιατί είχε προσαρμόσει ο Κακογιάννης το ρόλο στο δικό της στυλ. Έκανε τον εαυτό της. Ήταν πολύ κακή ηθοποιός. Όταν την έβλεπα να παίζει, ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα...»

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη είπε πως «ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά ήθελε να αρέσει στον κόσμο. Την πρωτοείδα μαθήτρια του Εθνικού και είπα ‘Τι φαινόμενο είναι αυτό το κορίτσι!’ Ύστερα διαλύθηκε από τις βρωμοταινίες που γύρισε».

Τέλος, χαρακτήρισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο «γελοίο», λέγοντας πως «Δεν ήξερε να γράψει διάλογο», ενώ για τον Γιάννη Δαλιανίδη είπε πως «κατέστρεψε τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ταινίες είχαν το χάλι τους. Είδατε καμία ταινία να πάει στις Κάννες;».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v