Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Συνωστισμός εμμονών από την κ. Ρεπούση»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση για την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο.
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Συνωστισμός εμμονών από την κ. Ρεπούση»
Προ ολίγων ημερών η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση εξέφρασε την γνώμη ότι το μάθημα των θρησκευτικών δεν έχει θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν άφησε τις δηλώσεις της να… πέσουν κάτω και με σημερινή της ανακοίνωση κάνει λόγω για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών».

«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της», σχολίασε ο κ. Χάρης Κονιδάρης, διευθυντής Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών

«Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v