Να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων(;)

Η πληροφορία που κυκλοφόρησε την Πέμπτη για φερόμενη πρόταση της τρόικας να εγκαταλειφθούν τα ελληνικά νησιά με πληθυσμό κάτω των 100-150 κατοίκων διαψεύδεται επισήμως, και ο αρμόδιος υπουργός απαιτεί να μην ξανακουστεί κάτι τέτοιο ούτε για αστείο.
Να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων(;)
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το διαδίκτυο πλημμύρισε από φήμες για εξωφρενική πρόταση της τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά της Ελλάδας με μικρό πληθυσμό. Η ιδέα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προήλθε από μέλη τεχνικού κλιμακίου της τρόικας σε παράγοντες του υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν για τα θέματα της ακτοπλοΐας.

Όπως δημοσιεύει το Euro2day.gr, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. «Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει το υπουργείο.

Οι πληροφορίες ήθελαν το κλιμάκιο της τρόικας να θέτει την πρόταση μεταξύ σοβαρού και αστείου στην συνάντηση, με το σκεπτικό της λύσης του προβλήματος της χρηματοδότησης άγονων γραμμών. Έτσι, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απελευθερώσει γραμμές και ναύλους, όπως ζητά η τρόικα.

Για το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα, ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε αμέσως και σε ανώτατο επίπεδο με την τρόικα, απαιτώντας να μην ξανακουστεί ούτε για αστείο κάτι τέτοιο στο μέλλον, αν και ο ίδιος επισήμως διαψεύδει ότι έγινε ποτέ τέτοια πρόταση προς το επιτελείο του.

Πηγή: Euro2day.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v