Υπό συζήτηση η λειτουργία καταστημάτων ως αργά

«Παράθυρο» για λειτουργία των καταστημάτων «ευκολίας», των μικρών δηλαδή συνοικιακών παραρτημάτων που έχουν ιδρύσει τα supermarkets βρίσκεται υπό συζήτηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να επεκταθεί το ωράριό τους ως αργά τη νύχτα.
Υπό συζήτηση η λειτουργία καταστημάτων ως αργά
Χρειάζεσαι κάτι από το supermarket επειγόντως. Δεν πρόλαβες να ψωνίσεις όλη την εβδομάδα. Ή απλώς είσαι τύπος του Σαββατοκύριακου. Όλα τα supermarkets όμως είναι κλειστά. Αρκετοί επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες αλυσίδων supermarkets, για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες των καταναλωτών έχουν δημιουργήσει σειρά καταστημάτων «ευκολίας», μικρά δηλαδή σημεία πώλησης λιανεμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν συνοικιακά.

Ορισμένα από αυτά, όμως, μένουν ανοιχτά ως αργά, μέχρι και τις 23.00 το βράδυ, ενώ παραμένουν στη διάθεση των πελατών και τις Κυριακές. Ωστόσο, τα σχέδια του Εμπορικού Συλλόγου δεν έχουν αποφανθεί ακόμη σχετικά με τα ωράρια, κάτι που είχε επιφέρει αναστάτωση στους κύκλους των επιχειρήσεων, αφού αρκετά supermarkets είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται εξαιτίας των συνοικιακών καταστημάτων ευκολίας.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ, βρίσκεται πλέον υπό συζήτηση μεταξύ των αλυσίδων supermarket και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Σε συνάντηση των δύο πλευρών, αν και δεν συζητήθηκε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου, έγινε ωστόσο αναφορά στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας έχει προτείνει άνοιγμα των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των supermarket δηλώνουν κάθετα αντίθετοι, αφού πιστεύουν ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο κόστος χωρίς όφελος, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν ολοένα και περισσότερο τα συνοικιακά καταστήματα.

Σχετικές έρευνες έδειξαν ότι το 30% του εβδομαδιαίου τζίρου αυτών των καταστημάτων επιτυγχάνεται την Κυριακή, το 20% το Σάββατο και το διάστημα 21: 00-23: 00 και το υπόλοιπο 50% από τις πωλήσεις μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής κατά τις συνήθεις ώρες λειτουργίας της αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v