Επτά νέες πεζογέφυρες έως το 2015

Επτά νέες πεζογέφυρες σε επικίνδυνα για τους πεζούς σημεία της Αθήνας προγραμματίζονται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυση Προσπελασιμότητας.
Επτά νέες πεζογέφυρες έως το 2015
Τον Δεκέμβριο του 2009 ο 15χρονος Σόλων Καρυδάκης έχασε την ζωή του καθώς διέσχιζε την λεωφόρο Κηφισίας, κατευθυνόμενος προς το Κολλέγιο Αθηνών. Όχημα που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι και παρέσυρε το παιδί. Σήμερα, στο ύψος εκείνο της Κηφισίας υπάρχει μία νέα πεζογέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε από μέλη της κολεγιακής κοινότητας και όχι από το κράτος, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Στράτου Σιμόπουλου, γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, έχει ήδη ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων η μελέτη και κατασκευή επτά νέων πεζογεφυρών σε επικίνδυνα, για τους πεζούς, σημεία της Αθήνας.

Το έργο, η συνολική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 11 εκατ. ευρώ, θα αφορά μεγάλους αστικούς, οδικούς άξονες της πρωτεύουσας και αναμένεται να παραδοθεί έως το Φθινόπωρο του 2015.

Τα σημεία τα οποία το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο λεκανοπέδιο Αττικής είναι τα εξής:

- Το Παλατάκι του Χαϊδαρίου, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκος: περίπου 55 μέτρα).
- Το ΙΚΑ της Αγίας Παρασκευής, επί της λεωφόρου Μεσογείων (μήκος: περίπου 30 μέτρα).
- Πλησίον της μαρίνας Αλίμου, μεταξύ των οδών Καλαμακίου και Μεγίστης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (μήκος: περίπου 50 μέτρα).
- Το ύψος του Ερυθρού Σταυρού των Αμπελοκήπων, στη διασταύρωση της Πανόρμου με τη λεωφόρο Κηφισίας (μήκος: περίπου 45 μέτρα).
- Το δάσος Χαϊδαρίου, στο ύψος των σχολών Προβατά, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκος: περίπου 40 μέτρα).
- Τη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αφροδίτης (μήκος: περίπου 60 μέτρα).
- Τη θέση «Γελαδάκη» επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των οδών Αδριανού και Αγίας Θέκλας.

Όπως με όλα τα δημόσια έργα, μένει απλά να ελπίζουμε και να κάνουμε υπομονή για μερικά ακόμα χρόνια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v