Περιοδικό Focus: «Έλληνες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας...»

Με δημοσίευμα σε… άπταιστα Ελληνικά το γερμανικό περιοδικό Focus σε άρθρο – επιστολή προς τους Έλληνες αναφέρει ότι ο λαός ξεσπά στους λάθος αποδέκτες και πως «δεν πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν».
Περιοδικό Focus: «Έλληνες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας...»
«Οι έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα είναι λανθασμένη αντίδραση. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιοργανώσουν το κράτος τους – ταχύτατα μάλιστα», διαβάζουμε σε άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε χθες στην online έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus και όχι δεν το μεταφράσαμε εμείς, είναι γραμμένο στα Ελληνικά!

H ομάδα του περιοδικού θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό μετά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. To άρθρο – επιστολή ξεκινά λέγοντας: «Αγαπητοί Έλληνες, πολλοί από εμάς τους Γερμανούς αγαπούν την χώρα σας, τα αρχαία μνημεία, τα νησιά, την θάλασσα, το κλίμα, τη κουζίνα σας και το κρασί σας. Ταξιδεύουμε συχνά και με μεγάλη χαρά στη χώρα σας, ένας λόγος είναι ότι είσαστε τόσο διαφορετικοί από εμάς, πιο άνετοι και με πιο μεγάλη χαρά ζωής» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι διαμαρτυρίες δεν δίνουν εναλλακτική λύση και είναι αντιπαραγωγικές» και ότι «οι ακραίοι Αριστεροί και Δεξιοί που διασπείρονται στους δρόμους δε προσφέρουν καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη πορεία σταθεροποίησης».

Συντάκτρια του άρθρου, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ, είναι η Γερμανίδα δημοσιογράφος Martina Fietz.

Το γερμανικό περιοδικό έγινε… δημοφιλές στην χώρα μας όταν δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο την Αφροδίτη της Μήλου να υψώνει το «δάχτυλό» της.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v