ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Στον εισαγγελέα ο δεύτερος γυμνός διαδηλωτής

Δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και διέγερση κατά των νόμων σχηματίστηκε σε βάρος του 56χρονου Αμερικανού διαδηλωτή, του δεύτερου που εμφανίστηκε γυμνός στις χθεσινές πορείες.

Στον εισαγγελέα ο δεύτερος γυμνός διαδηλωτής

«Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και διέγερση κατά των νόμων». Έτσι περιγράφεται το αδίκημα του δεύτερου γυμνού διαδηλωτή της χτεσινής πορείας στο Σύνταγμα, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο 56χρονος Αμερικανός από τη Νέα Υόρκη, κάτοικος Αμαρουσίου, πέρασε τα κιγκλιδώματα της Αστυνομίας και έφτασε γυμνός μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη χτες, γύρω στα Μεσάνυχτα.

Ο 56χρονος δεν είναι εκείνος που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης το μεσημέρι, αλλά ο δεύτερος γυμνός διαδηλωτής της ημέρας. Ο πρώτος ήταν βρετανικής καταγωγής, και εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος χωρίς να συλληφθεί.

Ο Αμερικανός ήταν μόνος του, συνελήφθη και προσήχθη από τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με ξεχωριστή δικογραφία. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προέβη στην πράξη αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα.
 


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας και σε βάρος των 24 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου, της παράνομης οπλοφορίας, της απείθειας, της απρόκλητης έργω εξύβρισης. Οι 24 παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v