Στο «κόκκινο» η ζήτηση των παραθαλάσσιων Airbnb στην Αττική

Αφού δεν θα κάνουν Πάσχα στο χωριό οι Αθηναίοι θέλουν να κάνουν Πάσχα με θέα στη Θάλασσα, όπως δείχνει η αυξημένη ζήτηση στα Airbnb.
Στο «κόκκινο» η ζήτηση των παραθαλάσσιων Airbnb στην Αττική

Όπως όλα δείχνουν το Πάσχα στο χωριό απομακρύνεται κι οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται σιγά σιγά με την ιδέα. 

Για αυτόν τον λόγο αναζητούν κάποια «εξοχική» διέξοδο εντός του νομού Αττικής δείχνοντας προτίμηση όπως αναμενόταν στις παραθαλάσσιες επιλογές. Για αυτόν τον λόγο έχει εκτοξευθεί η ζήτηση στα Airbnb στις προαναφερθείσες περιοχές.

«Εμείς είμαστε γεμάτοι αυτή τη στιγμή. Εγώ να σας πω την αλήθεια στις εκτιμήσεις μου έπεσα έξω. Δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» δήλωσε ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Από την άλλη ο κ. Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτικών ανέφερε στο Mega ότι «Το 2019 ο «τιμωρημένος» Αθηναίος έμενε στα προάστια του νομού Αττικής γιατί όλοι πήγαιναν στα χωριά τους ή σε εξωτικά μέρη. Αυτή τη στιγμή το 2021 είναι πολυτέλεια γι’ αυτόν που θα μπορέσει να πάει στον νομό Αττικής που δεν πήγαινε το 2019»

Το Σούνιο και το Λαύριο βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων σύμφωνα με ρεπορτάζ του σταθμού, την ώρα που στη Βραυρώνα και τον Ωρωπό η πληρότητα ξεπερνά το 90%. Την ίδια στιγμή στο 85% και το 81% κυμαίνεται η πληρότητα σε Κινέτα και Πόρτο Ράφτη. Αντίστοιχα, στην Αίγινα η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 75%.

«Το 85-90% είναι οικογένειες, άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με τηλεργασία από τον Μάρτιο 2020. Είναι κλεισμένοι στο σπίτι 12 μήνες και θέλουν μαζί με την οικογένεια τους να βρεθούν σ’ ένα πιο ωραίο περιβάλλον» τόνισε ο κ. Μπάκας.

Όπως είναι αναμενόμενο την ανιούσα εκτός από τη ζήτηση έχουν πάρει κι οι τιμές των Airbnb των παραθαλάσσιων περιοχών της Αττικής που ζουν μεγάλες δόξες, εκτοξεύοντας τις χρεώσεις τους.

«Επειδή δεν μπορούσαν να φύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έκλειναν μια μονοήμερη ή ένα τριήμερο σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα κοστολόγια τότε ήταν 30-40 ευρώ ανά ημέρα. Σήμερα αγγίζουν και τα 100 ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Μπάκας.

Ενδεικτικά στο Σούνιο οι τιμές για τριήμερη διανυκτέρευση αρχίζουν από τα 270 και φτάνουν τα 516 ευρώ, την ίδια ώρα που στο Λαύριο κυμαίνονται από 219 έως 590 ευρώ και στο Πόρτο Ράφτη από 180 έως 470 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη η ζήτηση δεν είναι μεγάλη, με την πλειοψηφία των κατοίκων της συμπρωτεύουσας να αναμένει έστω και την τελευταία στιγμή το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει.

 «Όλοι περιμένουν την τελευταία στιγμή. Πολλά τηλέφωνα αν θα μπορούν να έρθουν, ρωτάνε αν κάνουν τα self tests αν θα μπορούν να έρθουν. Μέχρι στιγμής πάντως, την τιμητική τους έχουν τα νότια προάστια της Θεσσαλονίκης όπως η Επανομή» δήλωσε ο κ. Χατζηγαβριηλίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v