Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε Πάσχα εντός τειχών, και πως προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του τουρισμού τον Μάιο.
Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα
Με τις ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για την χαλάρωση του λοκντάουν να αναμένονται ακόμα και μέσα στην ημέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα.

Πρόσθεσε, δε, πως η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί». Διευκρίνισε, ωστόσο πως τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» δήλωσε.

Σχετικά με τις εκκλησίες και τις λειτουργίες του Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο, και η κατεύθυνση είναι να κάνουμε Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Την Κυριακή του Πάσχα, στα σπίτια θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες, σύμφωνα με την ίδια.

Προτεραιότητα για τον Μάιο είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών, είπε επίσης η κ. Πελώνη, όπως επίσης και το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χτες σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις» είπε πως τα μέσα Μαΐου είναι ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με το άνοιγμα του τουρισμού.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της» είπε ο Πρωθυπουργός. «Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος, με ¬–προφανώς– ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v