Γώγος και Εξαδάκτυλος: Δύσκολα θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις το Πάσχα

Δεν θα κάνουμε, όπως όλα δείχνουν, τελικά Πάσχα στο χωριό, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί παίρνουν θέση ενάντια στην απελευθέρωση των μετακινήσεων.
Γώγος και Εξαδάκτυλος: Δύσκολα θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις το Πάσχα
Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να κάνουμε τελικά Πάσχα στο χωριό, καθώς από τη μία η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας παραμένει σοβαρή, από την άλλη τα self test δεν είναι το υπερόπλο που ήλπιζε η κυβέρνηση πως θα ήταν.

«Το self test είναι σημαντικό για να εντοπίσουμε έναν ασυμπτωματικό ασθενή [αν βγει θετικό], αλλά το αρνητικό self test δεν μας λέει τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξηγώντας γιατί είναι μάλλον απίθανη μια μαζική έξοδος το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι περίπου 5.500 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, οι 840 που είναι διασωληνωμένοι και βέβαια οι δεκάδες που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ώστε να πάρει μια «ανάσα» το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως θα μπορούσαν να υπάρξουν εξαιρέσεις –να μπορέσουν για παράδειγμα να μετακινηθούν από νομό σε νομό μόνο οι εμβολιασμένοι– όμως το πρόγραμμα των εμβολιασμών δεν επιτρέπει π.χ. τον εμβολιασμό μιας ολόκληρης οικογένειας.

Από την πλευρά του, και ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «αυτή τη στιγμή το βλέπω δύσκολο να προχωρήσουμε σε απλή απελευθέρωση της πασχαλινής εξόδου», επειδή «είναι μεγάλος ο κίνδυνος για επιδημιολογική φόρτιση, μεταφορά κρουσμάτων, αλλά και της αντιμετώπισης [περιστατικών] στα νοσοκομεία της περιφέρειας».

Σε κάθε περίπτωση, επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το πιο συζητημένο θέμα των ημερών δεν αναμένονται νωρίτερα από τη Μεγάλη Δευτέρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v