Έρχονται περικοπές μισθού σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν self test, θα δουν περικοπές στις αποδοχές τους.
Έρχονται περικοπές μισθού σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test
Tην ώρα που οι εντάσεις στα σχολεία για την υποχρεωτική διενέργεια self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό πληθαίνουν η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα που σκοπό έχουν να «συνετίσουν τους απείθαρχους» εκπαιδευτικούς.

Έτσι λοιπόν, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση εισάγει το μέτρο της περικοπής αποδοχών σε όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να υποβληθούν στο απαραίτητο self-test ανίχνευσης του κορωνοϊού ή παρακωλύσουν με άλλο τρόπο την προβλεπόμενη διαδικασία.

Η απόφαση πάρθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους των συναρμόδιων υπουργείων (Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και προβλέπει το παραπάνω μέτρο «συμμόρφωσης» για όσους εκπαιδευτικούς ή λοιπό προσωπικό των σχολείων αρνηθεί να κάνει το υποχρεωτικό self tests.

Εκτός αυτού σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ όλοι οι διευθυντές σχολικών μονάδων θα παραπέμπονται για πειθαρχικά παραπτώματα που άπτονται των προβλεπόμενων υποχρεώσεων.

Αναμένουμε τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών φορέων, την ώρα που ο επιστημονικός κόσμος σε όλη την Ευρώπη εκφράζει συνεχώς τις ενστάσεις του για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια των self tests.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v