Τα γυμναστήρια ζητούν να ανοίξουν με αθλούμενους σε εξωτερικούς χώρους

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ζητούν να επιτραπεί η λειτουργία τους σε εξωτερικούς χώρους με καθορισμένο αριθμό αθλούμενων κάθε φορά.
Τα γυμναστήρια ζητούν να ανοίξουν με αθλούμενους σε εξωτερικούς χώρους
Έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που κάτσαμε κάτω από την μπάρα σε ένα γυμναστήριο, μιας και παραμένουν κλειστά εδώ και πολύ καιρό λόγω του κορωνοϊού.

Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων έχουν μείνει κλειστές σχεδόν ένα χρόνο, με ένα διάλειμμα λίγων μηνών το καλοκαίρι όταν και λειτούργησαν με πολύ αυστηρούς περιορισμούς. Με βάση μάλιστα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο Lockdown, οι ιδιοκτήτες τους είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθότι γνωρίζουν ότι η επαναλειτουργία τους θα αργήσει πολύ ακόμη.

Όπως είναι λογικό κι επόμενο, επικρατεί έντονος προβληματισμός στις περίπου 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου, αφού ήδη χάθηκαν οι δύο πρώτοι μήνες του 2021 ενώ και το τρίμηνο από Μάρτιο έως Μάιο, το οποίο μάλιστα θεωρείται ως η καλύτερη περίοδος από πλευράς τζίρου, κινδυνεύει επίσης να χαθεί.

Εξαιτίας αυτών λοιπόν, το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων έθεσε τις προηγούμενες μέρες στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, μια σειρά από αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου, «προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται», όπως λένε οι ίδιοι οι γυμναστηριούχοι.

Ανάμεσα στα όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. από τον υπουργό Ανάπτυξης, όπως σημειώνει στο insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, ήταν να επιτραπεί η παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή τα γυμναστήρια να μπορούν, τηρώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους με συγκεκριμένο αριθμό αθλουμένων.

Ο κ. Κλεοβούλου ανέφερε μάλιστα πως η ανταπόκριση από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης ήταν θετική και το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του συνδέσμου, έχει ήδη τεθεί και στον Πρωθυπουργό
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v