Αποζημίωση για τα οικιακά επιδίκασε δικαστήριο στην Κίνα

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε κινέζικο δικαστήριο, επιδικάζοντας σε γυναίκα ποσό για τις δουλειές που έκανε στο σπίτι στη διάρκεια του γάμου της.
Αποζημίωση για τα οικιακά επιδίκασε δικαστήριο στην Κίνα
Ο κόσμος ευτυχώς προχωρά και πράγματα που ήδη γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια αλλάζουν, αφήνοντας πίσω τους τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα να διαβάζουμε για δικαστικές αποφάσεις που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν τουλάχιστον εξωπραγματικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση που εκδόθηκε από δικαστήριο στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία επιδικάστηκε σε γυναίκα αποζημίωση μετά το διαζύγιο για τις οικιακές εργασίες που έκανε κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Πεκίνου επιδίκασε σε γυναίκα το ποσό των 6.330 ευρώ, ως αποζημίωση την οποία καλείται να πληρώσει ο πρώην σύζυγος της, για τις δουλειές που έκανε εκείνη στο σπίτι όσο διήρκησε ο γάμος τους. Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ανέφεραν ότι ο  Chen ήταν σαν 'τουρίστας' στο ίδιο του το σπίτι, δηλαδή δεν ασχολείτο με την ανατροφή του παιδιού του, την οποία είχε αναθέσει στο εκατό τοις εκατό στην Wang.

Αντίστοιχα δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τις δουλειές του σπιτιού, τις οποίες κι είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου η Wang. Ετσι πρεπει Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015 και χώρισε το 2018. Ο γιος του ζευγαριού ζει από τότε με τη μητέρα του.

Η Wang έπειτα από την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Chen έκανε χρήση του δικαιώματος που της δίνει ο νέος νόμος για τα διαζύγια και επιτρέπει στην όποια πλευρά να ζητήσει αποζημίωση από την άλλη, εάν είναι αυτή που έχει αναλάβει την φροντίδα των παιδιών ή των ηλικιωμένων πεθερικών ή έχει κάνει τις περισσότερες οικιακές εργασίες.

Το ποσό της αποζημίωσης είναι κάτι που διαπραγματεύεται το ζευγάρι, μεταξύ του μέχρι να φτάσει σε συμβιβασμό. Αν δεν καταλήξει κάπου, το δικαστήριο αναλαμβάνει να ορίσει το ποσό . Το δικαστήριο του Πεκίνου στη συγκεκριμένη περίπτωση ενημέρωσε τον Chen πως πρέπει να πληρώσει στη Wang 50.000 yuan, για τις οικιακές εργασίες. Για να γίνει πιο κατανοητό, ο δικαστής Feng Miao της έδωσε 6.330 ευρώ για τις δουλειές, την επιμέλεια του παιδιού και 254 ευρώ, το μήνα ως διατροφή.

Δεν τον χάλασε καθόλου τον Chen!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v