Πώς θα καταλάβω αν γίνομαι αντιπαθής;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να σε συμπαθούν περισσότερο. Ποια είναι αυτά;
Πώς θα καταλάβω αν γίνομαι αντιπαθής;
Δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος που να μην τον ενδιαφέρει αν γίνεται συμπαθής. Για την ακρίβεια, αν υπάρχει, αυτός ο άνθρωπος είτε είναι ένας ήρωας που έχει βρει την προσωπική του γαλήνη, είτε έχει παραιτηθεί από τα πάντα, που δεν το λες και καλό.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι νοιάζονται αν ο κόσμος γύρω τους πιστεύει πως είναι συμπαθητικοί και επίσης πιστεύουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που πολλές φορές ανησυχούν μήπως δεν το καταφέρνουν αυτό. Άσχετα από πράγματα που μπορεί να λέει το μυαλό μας και να μην έχουν βάση - επειδή αυτό δεν είναι ένα κείμενο που θα λύσει βαθιές ανασφάλειες - αυτή είναι μια λίστα με συμπεριφορές που, αν τις κάνεις, καλό θα ήταν να τις σταματήσεις. Επειδή δεν σε βοηθούν καθόλου να γίνεσαι συμπαθητικός.

1. Κάνεις συνέχεια αναφορές
Είτε αναφορές σε ταινίες, σε σειρές, σε βίντεο του ίντερνετ. Λατρεύουμε ένα καλό αστείο με κάποια αναφορά σε ποπ κουλτούρα, αλλά δεν γίνεται όλο σου το χιούμορ να βασίζεται εκεί, χρειάζεσαι και λίγο ορίτζιναλ υλικό, δυστυχώς. Ακόμα χειρότερα, αν οι αναφορές σου έχουν την μορφή name dropping, που είναι αυτό το συμπαθητικό πραγματάκι που κάνεις αν, ας πούμε, έκανες κάποτε παρέα με κάποιον που έγινε διάσημος και το αναφέρεις όλη την ώρα.

2. Κάνεις μπαμ
Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου όταν μιλάς με άλλους, πρέπει να μιλήσεις άμεσα με κάποιον ειδικό. Επειδή οι συναισθηματικές εκρήξεις ποτέ δεν καταλήγουν σε καλό.

3. Καυχιέσαι (υποτίθεται διακριτικά)
Αν ψάχνεις τρόπο για να αναφέρεις έτσι χαλαρά σε κάθε συζήτηση πράγματα όπως:
-πόσα λεφτά βγάζεις
-πόσο κουλ είσαι
-πόσο κουλ είναι τα άτομα με τα οποία σχετίζεσαι κοινωνικά (ακόμα πιο θλιβερό)
-πόσα πράγματα έχεις τα οποία δεν μπορεί να έχει ο μέσος κοσμάκης αυτή τη στιγμή...
...τότε σου έχουμε νέα. Κανένας δεν σε συμπαθεί.

4. Παίζεις με το κινητό σου όσο σου μιλάνε
Πόσο σημαντικός νομίζεις ότι είσαι; Ακόμα κι αν είσαι, πόσο υποχρεωμένοι πιστεύεις ότι είναι οι συνομιλητές σου να ενδιαφέρονται για το πόσο σημαντικός είσαι; Μην γίνεσαι αγενής. Και όλοι το ξέρουμε ότι απλά κοιτάς ποιος είδε τα στόρι σου.

5. Είσαι στενόμυαλος
Και δεν εννοούμε ότι έχεις προβληματικές απόψεις. Όλοι μας έχουμε. Το θέμα είναι να βρεθείς σε διάλογο με κάποιον που έχει αντίθετη άποψη από εσένα και να καταφέρεις να το διαχειριστείς, χωρίς να προσπαθείς αμέσως να αμυνθείς και να ακυρώσεις την θέση του άλλου για να φανείς έξυπνος. Δεν γίνεται να είσαι πιο έξυπνος από τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζεις. Είναι λίγοι άνθρωποι που μπορούν να το καυχηθούν αυτό, και συνήθως η MENSA τους ανακαλύπτει νωρίς.

6. Είσαι κακός συνομιλητής
Κάνε ερωτήσεις. Δοκίμασε να νοιάζεσαι για αυτά που σου λένε. Από ένα σημείο και μετά, οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν την φάτσα που κάνεις όταν προσποιείσαι ότι ακούς αλλά στην πραγματικότητα σκέφτεσαι τι κουλ πράγμα θα πεις μετά.

7. Είσαι υπερβολικά σοβαρός
Με άλλα λόγια, είσαι ξενέρωτος. Και οι ξενέρωτοι άνθρωποι μπορούν να είναι υπέροχοι, αρκεί να έχουν τουλάχιστον λίγη προσωπικότητα. Σταμάτα να παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά. Εναλλακτικά, σταμάτα να φοβάσαι ότι οι άνθρωποι γύρω σου είναι έτοιμοι 24/7 να σε κρίνουν, δεν είσαι η Κέιτ Μος το 2004.

8. Είσαι κουτσομπόλης
Όπως λέει ένα ρητό, "την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς". Βέβαια, ένα άλλο ρητό λέει πως "δύο άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν μυστικό αν ο ένας σκοτώσει τον άλλο", οπότε καταλαβαίνεις πως παίζουν λεπτά ζητήματα ισορροπίας και ανθρώπινης φύσης εδώ. Εμείς θα σου πούμε απλά να μην είσαι κουτσομπόλης.

9. Έχεις μηδενικό φίλτρο
Όσο καθόλου διασκεδαστικός είναι ένας τύπος που παίρνει τον εαυτό του εντελώς στα σοβαρά, τόσο κακή φάση είναι να έχεις κάποιον απέναντί σου που στα πρώτα πέντε λεπτά θα σου έχει μιλήσει για τις αιμορροΐδες του. Υπάρχει τόπος και χρόνος για να μοιραστείς ακόμα και την πιο ακραία ιστορία σου και να κλέψεις την παράσταση, αλλά η αρχή της γνωριμίας σου με κάποιον σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

10. Έχεις μηδενικό φίλτρο, social media edition
Δες τα προφίλ σου σαν μια γκαλερί που στεγάζει μια έκθεση, κι εσύ είσαι ο curator. Τι θες να πεις με αυτή την έκθεση;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v