ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι ρεαλιστικοί μας στόχοι για τη νέα «χρονιά»

Εδώ δεν θα σου πούμε πως θα μάθουμε ξένες γλώσσες και θα κόψουμε το κάπνισμα. Το υπόλοιπο 2020 έχουμε πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας.

Οι ρεαλιστικοί μας στόχοι για τη νέα «χρονιά»

Νέα ξεκινήματα δεν είναι μόνο τα μαθήματα και οι δίαιτες. Αν κάτι μας έμαθε το 2020, αυτό είναι να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Κι αυτοί είναι κάποιοι ρεαλιστικοί στόχοι μας για τη νέα χρονιά, που όπως θα σου επιβεβαιώσει κάθε ενήλικας που πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε σχολείο, ξεκινά πάντα τον Σεπτέμβρη.

Θα βλέπουμε περισσότερο τους ανθρώπους μας. Ακόμα και όταν (πιστεύουμε ότι) δεν έχουμε χρόνο, ή πνιγόμαστε στη δουλειά, ή «κι αύριο μέρα είναι». Γιατί θα θυμόμαστε ότι υπήρξε κάποτε στις ζωές μας μια Κυριακή του Μαρτίου που αύριο δεν ήταν μέρα που μπορούσαμε να δούμε τους φίλους μας. Και μέχρι να ξαναέρθει αυτή η μέρα, πέρασαν δυόμιση μήνες.

Θα ανησυχούμε λιγότερο για πράγματα που δεν είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί μερικές φορές είναι ωραίο να μπορείς να βάλεις τα πράγματα σε προοπτική, και να ξεχωρίσεις αυτά που μάλλον δεν θα σε σκοτώσουν. Ευχαριστούμε, 2020.

Θα περνάμε λιγότερες ώρες της ημέρας μας κοιτάζοντας οθόνες, περισσότερες κοιτάζοντας τοπία και ανθρώπους.

Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε σχέδια. Το λέγαμε και χτες εδώ, το έλεγε και πέρυσι το TedX πως «η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή». Το να συνειδητοποιείς ότι τα σχέδια υπάρχουν για να ακυρώνονται και να επανακαθορίζονται, όχι σε θεωρητικό αλλά σε πρακτικό επίπεδο, μπορεί τελικά να είναι απελευθερωτικό. Και να κάνει τη ζωή σου καλύτερη.

Θα ακούμε –όχι απαραίτητα περισσότερο, αλλά καλύτερα. Αν έχεις διαβάσει έστω και μία διαφωνία μεταξύ ανθρώπων στο ίντερνετ, θα έχεις παρατηρήσει ότι οι μισοί διάλογοι γυρνάνε γύρω από φράσεις όπως «πού το είπα αυτό;» και «δεν λέω αυτό ρε άνθρωπε, άλλο λέω». Κι αυτή, κυρίες και κύριοι, είναι η συντομότερη περιγραφή του πώς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

Θα φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, είτε αυτό σημαίνει να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες είτε να σπάμε πού και πού τις συνήθειες αυτές επειδή πραγματικά λαχταρήσαμε ένα burger.

Θα είμαστε ευγνώμονες για πράγματα απλά. Όπως το να βγαίνουμε από το σπίτι όποτε θέλουμε, και να οδηγούμε ως την άλλη άκρη της πόλης για να δούμε έναν φίλο, χωρίς να ενημερώσουμε την κυβέρνηση.

Θα αξιοποιήσουμε αυτή την ελευθερία για να κάνουμε περισσότερα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, και λιγότερα πράγματα επειδή πρέπει.

Δεν θα θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Γιατί τίποτα δεν είναι.

Αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021, θα κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι. Το αξίζουμε.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2