Οι ρεαλιστικοί μας στόχοι για τη νέα «χρονιά»

Εδώ δεν θα σου πούμε πως θα μάθουμε ξένες γλώσσες και θα κόψουμε το κάπνισμα. Το υπόλοιπο 2020 έχουμε πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας.
Οι ρεαλιστικοί μας στόχοι για τη νέα «χρονιά»
Νέα ξεκινήματα δεν είναι μόνο τα μαθήματα και οι δίαιτες. Αν κάτι μας έμαθε το 2020, αυτό είναι να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Κι αυτοί είναι κάποιοι ρεαλιστικοί στόχοι μας για τη νέα χρονιά, που όπως θα σου επιβεβαιώσει κάθε ενήλικας που πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε σχολείο, ξεκινά πάντα τον Σεπτέμβρη.

Θα βλέπουμε περισσότερο τους ανθρώπους μας. Ακόμα και όταν (πιστεύουμε ότι) δεν έχουμε χρόνο, ή πνιγόμαστε στη δουλειά, ή «κι αύριο μέρα είναι». Γιατί θα θυμόμαστε ότι υπήρξε κάποτε στις ζωές μας μια Κυριακή του Μαρτίου που αύριο δεν ήταν μέρα που μπορούσαμε να δούμε τους φίλους μας. Και μέχρι να ξαναέρθει αυτή η μέρα, πέρασαν δυόμιση μήνες.

Θα ανησυχούμε λιγότερο για πράγματα που δεν είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί μερικές φορές είναι ωραίο να μπορείς να βάλεις τα πράγματα σε προοπτική, και να ξεχωρίσεις αυτά που μάλλον δεν θα σε σκοτώσουν. Ευχαριστούμε, 2020.

Θα περνάμε λιγότερες ώρες της ημέρας μας κοιτάζοντας οθόνες, περισσότερες κοιτάζοντας τοπία και ανθρώπους.

Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε σχέδια. Το λέγαμε και χτες εδώ, το έλεγε και πέρυσι το TedX πως «η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή». Το να συνειδητοποιείς ότι τα σχέδια υπάρχουν για να ακυρώνονται και να επανακαθορίζονται, όχι σε θεωρητικό αλλά σε πρακτικό επίπεδο, μπορεί τελικά να είναι απελευθερωτικό. Και να κάνει τη ζωή σου καλύτερη.

Θα ακούμε –όχι απαραίτητα περισσότερο, αλλά καλύτερα. Αν έχεις διαβάσει έστω και μία διαφωνία μεταξύ ανθρώπων στο ίντερνετ, θα έχεις παρατηρήσει ότι οι μισοί διάλογοι γυρνάνε γύρω από φράσεις όπως «πού το είπα αυτό;» και «δεν λέω αυτό ρε άνθρωπε, άλλο λέω». Κι αυτή, κυρίες και κύριοι, είναι η συντομότερη περιγραφή του πώς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

Θα φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, είτε αυτό σημαίνει να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες είτε να σπάμε πού και πού τις συνήθειες αυτές επειδή πραγματικά λαχταρήσαμε ένα burger.

Θα είμαστε ευγνώμονες για πράγματα απλά. Όπως το να βγαίνουμε από το σπίτι όποτε θέλουμε, και να οδηγούμε ως την άλλη άκρη της πόλης για να δούμε έναν φίλο, χωρίς να ενημερώσουμε την κυβέρνηση.

Θα αξιοποιήσουμε αυτή την ελευθερία για να κάνουμε περισσότερα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, και λιγότερα πράγματα επειδή πρέπει.

Δεν θα θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Γιατί τίποτα δεν είναι.

Αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021, θα κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι. Το αξίζουμε.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v