ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πώς να τελειώσεις μια φιλία

Οι φιλίες θα ήταν καλό να κρατάνε για πάντα, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό. Κάποιες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξεως—πώς θα το χειριστείς όμως το θέμα;

Πώς να τελειώσεις μια φιλία

Πολλές φορές, οι φιλίες τελειώνουν. Και άδοξα. Κάτι μπορεί να πάει στραβά. Μπορεί να συμβεί ένας καυγάς. Μπορεί απλά να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχετε κανένα κοινό πλέον με αυτό το άτομο, και πως δεν το θέλεις στην ζωή σου.

Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις για να τελειώσεις μια φιλία, χωρίς να τα κάνεις όλα μαντάρα. Επειδή μπορεί οι σχέσεις να έχουν ημερομηνία λήξης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα διαγράψεις έτσι απλά το παρελθόν· οποιονδήποτε άνθρωπο έχεις θεωρήσει φίλο σου, αξίζει λίγο σεβασμό. Και κάπως έτσι θα το καταφέρεις.

Αργά και σταθερά
Δεν θα σου πούμε να κάνεις φιλικό ghosting. Ούτε θα σου πούμε να ψυχράνεις απότομα. Θα σου πούμε όμως ότι ο πιο αναίμακτος τρόπος να λήξεις μια φιλία είναι σταδιακά να μειώνεις τον χρόνο που περνάς με ένα άτομο, όπως και την καθημερινή σας επικοινωνία, και να αφήσεις τα πράγματα λίγο-πολύ να τελειώσουν φυσικά. Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα καλή αν απέναντί σου έχεις ένα άτομο που δεν παίρνει από λόγια ή που έχει επιδείξει τοξικές συμπεριφορές στο παρελθόν – άρα ξέρεις πως το να κάνεις επίσημα την «Κουβέντα» μαζί του θα ήταν ανώφελο.

Κάνε την «Κουβέντα»
Δύο είναι τα τινά. Είτε σε έχει φτάσει στα όριά σου ένας άνθρωπος και δεν γίνεται να συνεχίσεις αν δεν το αντιμετωπίσεις αυτό που συμβαίνει, είτε η σχέση σας είναι τόσο σημαντική που το αργό fade-out στον ορίζοντα σου φαίνεται οριακά προσβλητικό. Τότε θα πρέπει να κάτσετε και να τα πείτε. Χρειάζεται ειλικρίνεια, κατανόηση (επειδή πάντα βλέπουμε την ιστορία από την δική μας οπτική και ξεχνάμε των άλλων) και ψυχραιμία. Επειδή αυτή είναι μια κουβέντα που δεν θες να καταλήξει σε καυγά.

Κάντε ένα διάλειμμα
Ναι, δεν συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Και, σε αντίθεση με τις ερωτικές σχέσεις, το πλατωνικό διάλειμμα δουλεύει πολύ καλύτερα. Είναι πολύ πιθανό μετά από λίγο καιρό χώρια, η φιλία σας να ανανεωθεί, ή να έχετε την ευκαιρία πρακτικά να ξαναγνωρίσετε ο ένας τον άλλο.

Αντίο για πάντα
Ξέρεις κάτι, όμως; Μερικές φορές οι ευγένειες δεν λειτουργούν, ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με τοξικά άτομα. Τότε είναι που πρέπει να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις – με ή χωρίς εξήγηση – και να μην κοιτάξεις πίσω. Με τον καιρό, ίσως να απαλύνει ο πόνος, και να είναι πιο εύκολο να μιλήσεις με αυτό το άτομο σχετικά με το «γιατί». Αν, όμως, ένας άνθρωπος σε αναγκάσει απλά να τον ξεκόψεις από την ζωή σου, θα σου λέγαμε να μην έχεις και πολλές ελπίδες για επανασύνδεση…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2