Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην κάμερα του in2life

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά στην κάμερα του in2life για την «ελεγχόμενη καπιταλιστική δημοκρατία» της Ελλάδας, για όσα συμβαίνουν γύρω μας και για το σύστημα, στο οποίο συγκαταλέγει τον εαυτό του, υποστηρίζοντας πως μόνο από μέσα… ανατρέπεται.
συνέντευξη στην Δώρα Αμαραντίδου

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Γι’ αυτό κι έχει πάμπολλους φανατικούς θαυμαστές αλλά και επικριτές. Πάνω στη σκηνή, είτε ως ηθοποιός, είτε ως τραγουδοποιός είναι άκρως σατυρικός με όλους και με όλα. Δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το καυστικό του χιούμορ αγγίζει πρώτα το σκεπτικό και τα έργα των πολιτικά ισταμένων του τόπου, προχωρά στο μερίδιο ευθύνης των πολιτών για την κατάρρευση της οικονομίας και καταλήγει στα αιτία των οικονομικο- σεξουαλικών αδιεξόδων των ζευγαριών... προσδοκώντας να βρεθεί μια λύση.

Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ειλικρινής, τουλάχιστον με την δική του αλήθεια, αφού ό,τι λέει επί σκηνής θεάτρου «Χώρα» και μουσικής σκηνής «Ακτή» οδού Πειραιώς δια μέσω της σάτιρας, το εννοεί. Τις ίδιες απόψεις υπερασπίζεται, όταν μιλά δημοσίως και κάτω απ’ τη σκηνή. Τότε, μάλιστα, κόβει το χιούμορ του μαχαίρι για να πιάσει τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται - και προφανώς, μαζί με εκείνον, πάρα πολλοί από μας σε αυτή τη χώρα.



Μιλώντας στην κάμερα του in2life για τις τρέχουσες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, αντί να επιμείνει σε αυτές με κάθε λεπτομέρεια, όπως συνήθως κάνουν οι συνάδελφοί του, γυρίζει την κουβέντα στη δική του κοσμοθεωρία, η οποία ενέχει πολλές, σκληρές αλήθειες που πονάνε, γιατί τις ρίχνει κατάμουτρα στον καθένα μας καθώς και στον εαυτό του.

Κρατάμε, πρωτίστως, αυτές του τις φράσεις: «Είμαι κι εγώ ένας παραχαραγμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι που εκθέτουν δημοσίως την εικόνα τους. Είμαι μέσα στο σύστημα αλλά έχω το εξής άλλοθι: Το σύστημα δεν πολεμιέται απ’ έξω. Και πρέπει να παλεύουμε να το ανατρέψουμε όχι για να κάνουμε τον μάγκα αλλά για να υπάρξει κάποια στιγμή στη χώρα μας ισότητα. Ακόμα και τώρα σε περίοδο κρίσης δεν έχουμε αλληλεγγύη. Τα προοδευτικά κόμματα που υπερασπίζονται με τα λόγια την εργασία, τον άνθρωπο, την ισότητα, αναμασάνε ιδεολογικά φούμαρα αλλά στην πράξη ο ελληνικός λαός δεν έχει νοιώσει τίποτα. Ζούμε σε μια χώρα με ελεγχόμενη καπιταλιστική «δημοκρατία». Βάζω τα εισαγωγικά στη έννοια «δημοκρατία» για δεν θεωρώ ότι είναι αληθινή έτσι όπως εφαρμόζεται».

INFO:
*Η μουσικο- θεατρική παράσταση «Ο Καλός, ο Κακός + ο Άσχημος» με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Μιχάλη Χατζηγιάννη παρουσιάζεται στη μουσική σκηνή «Ακτή» οδού Πειραιώς (Πειραιώς 178 και Λαμίας 4, τηλ. 2103418020), κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Τιμοκατάλογος: είσοδος + ποτό 15 ευρώ, φιάλη ανά 4 άτομα 160 ευρώ, κρασί ανά 2 άτομα 80 ευρώ.
*Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, «Η σεξουαλική ζωή του κου & της κας Παπαχαραλάμπους», με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση παίζεται στο θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 2108673945). Τιμές εισιτηρίων: 19 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (θεωρείο), 16 ευρώ (φοιτητικό- μαθητικό). Ειδικές τιμές γίνονται για ανέργους, πολύτεκνους και συλλόγους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v