Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην κάμερα του in2life

Λίγο πριν την μεγάλη "χατζιδακική" συναυλία του στο Ηρώδειο, ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά on camera στη Ναταλί Χατζηαντωνίου για τον Μάνο, την Ενωμένη Ευρώπη, την απουσία της χατζιδακικής ελληνικότητας και την Αριστερά. Απολαύστε τον.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην κάμερα του in2life
της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Η διαδρομή μέχρι το γραφείο του Διονύση Σαββόπουλου «φωτογραφίζει» θλιμμένες εικόνες που δεν διαφέρουν, βέβαια, απ' όσες συναντά κανείς σε κάθε άλλη γειτονιά αυτής της πόλης: Κλειστά μαγαζιά, ρολλά εσαεί κατεβασμένα, συσσωρευμένοι λογαριασμοί σε άδειες βιτρίνες. «Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις, η Ελλάδα μια ατέλειωτη παράγκα». Ο συνειρμός σχεδόν αναπόφευκτος. Κι ο στίχος της δεκαετίας του '70, συντριπτικά επίκαιρος. 

Κι όχι μόνον αυτός. Μήπως ο Σαββόπουλος δεν έγραφε σους δυσφημισμένους «Κωλοέλληνες» ό,τι μοιάζει σήμερα με ανατριχιαστική προφητεία; «Τιμωρός καιρός/ πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δω και μπρος/ με αγγλικές αλφαβήτες..».  
 


Και το άλλο στο «Μην περιμένετε αστειάκια», μήπως δεν ηχεί ακόμα σαν σοφή προειδοποίηση προς όσα κόμματα θέλουν να δηλώνουν αριστερά ή σοσιαλιστικά; « Ήμασταν πάντοτε της ήττας που νικάει την εξουσία και ξαφνικά μας παρεδόθη αληθινά, τι τραγωδία...»

Στο Ηρώδειο βέβαια την 1η Οκτωβρίου δεν θα ακούσουμε ούτε αυτά, ούτε και κανένα άλλο τραγούδι του. Η βραδιά (9 μ.μ.) είναι αφιερωμένη εξολοκλήρου στον Μάνο Χατζιδάκι και σε 27 δικά του τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Σαββόπουλος με σκηνικούς συνοδοιπόρους την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Δήμου Πατρέων, την Νεανική χορωδία της πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας και τους σολίστ, Τάκη Φαραζή, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Γιάννη Αναστασάκη, Καλλίστρατο Δρακόπουλο, Βάσω Δημητρίου.

Από αυτή την απρόβλεπτη επιλογή ενός σπουδαίου δημιουργού που τιμά έναν άλλο, κορυφαίο συνθέτη αναφοράς, ξεκινά η κουβέντα. Και φτάνει μέχρι τα χατζιδακικά «παιδιά της γαλαρίας», τους μικρούς ή μεγάλους συμβιβασμούς, την Ενωμένη Ευρώπη, την απουσία της χατζιδακικής ελληνικότητας, την Αριστερά και την δραχμή, την Χρυσή Αυγή και την Κερατέα. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο τελευταία; Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί κανείς με όλες τις απόψεις του Διονύση Σαββόπουλου. Εχει όμως ενδιαφέρον ακόμα και να διαφωνεί μαζί του...

INFO:
Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει «Μάνος Χατζιδάκις... Τώρα»
Ηρώδειο, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου - Ώρα έναρξης 21:00

Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού, και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 21.00, στοΗρώδειο. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν εδώ την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ενώ οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά με e-mail.

Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη 75€
Ά ζώνη 60€
Β ζώνη 45€
Γ ζώνη 30€
Άνω διάζωμα 20€
Φοιτητικά 10€
Άνεργοι 10€
Α.Μ.Ε.Α. 10€

Σημεία Προπώλησης:
Public,
www.ticketservices.gr & στο 210 7234567
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v