TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/10)

Πρεμιέρες, βραβευμένο σινεμά, ελληνικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, Εθνική Ελλάδος και όλα τα τηλεοπτικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Αυτή την εβδομάδα, την έκπληξη κάνουν όχι μόνο οι ουκ ολίγες πρεμιέρες εκπομπών (νέων αλλά και περσινών που επιστρέφουν), αλλά και το χορταστικό σινεμά που θα απολαύσουμε στην μικρή μας οθόνης. Θα δούμε διεθνές σινεμά, διαμάντια πολλών καρατίων από την Τουρκία, τον Καναδά και την Ελλάδα, χολιγουντιανές κομεντί, επικές περιπέτειες από Χάρι Πότερ ως τον κατάσκοπο Bourne, οσκαρικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής όπως το Argo και το Rush, μέχρι και ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της ActionAid από τα βάθη της Αφρικής. Έχουμε και λέμε:

*Ποιοι κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
-Στον ΑΝΤ1 επιστρέφει το «Πρωινό» των Λιάγκα-Σκορδά στο καθημερινό ραντεβού του, καθώς και η καθημερινή ελληνοκυπριακή σειρά Ρουά Ματ κάθε απόγευμα. Αμέσως μετά, θα προβάλλονται νέα επεισόδια του μαγειρικού παιχνιδιού του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «Η Μαμά μου Μαγειρεύει καλύτερα από τη Δική σου».
-Στον ALPHA θα δούμε εκτάκτως τα δύο επεισόδια που μας «χρωστούσαν» από πέρυσι οι ταξιδιώτες του World Party, αυτά δηλαδή που έφεραν τα βήματά τους στη Μόσχα. Τα σαββατοκύριακα, επιστρέφουν οι πρωινές εκπομπές «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Σπύρο Χαριτάτο και «Σπίτι μου σπιτάκι μου» με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Τέλος, την Τρίτη στις 23.00 προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της ισπανικής δραματικής σειράς «Hermanos» με την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου.
-Στον ΣΚΑΪ, επιστρέφει η Ελένη Ψυχούλη με την μεσημεριανή μαγειρική εκπομπή «Chef στον αέρα», ο Γιάννης Ζουγανέλης με το απογευματινό τηλεπαιχνίδι «Hot Seat», οι Βουλαρινός-Νικολάου με την σατιρική εκπομπή «Οτινάναι» και, τέλος, κάθε Κυριακή, θεσπίζεται ποδοσφαιρικό ραντεβού με τον Αντώνη Πανούτσο και τον Κώστα Βαϊμάκη με τίτλο «Kick-off».
-Στο STAR, η Ζήνα Κουτσελίνη παίρνει θέση για την καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

-Τι άλλο θα δούμε αυτή την εβδομάδα
*Το Τελεσίγραφο του Μπορν (2007), Δευτέρα στις 21.10, STAR
Έχοντας αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, ο Τζέισον Μπορν προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι σε αυτή την κατασκοπική περιπέτεια με τον Ματ Ντέιμον.

*Made in Bangladesh, Δευτέρα στις 23.30, ΑΝΤ1
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 23.30 θα δούμε το νέο ντοκιμαντέρ της ActionAid «Made in Bangladesh» με παρουσιάστρια και αφηγήτρια τη Μαρία Χούκλη. To ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από την κατάρρευση του εργοστασίου ρούχων Rana Plaza στη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Η κατάρρευση προκάλεσε τη μεγαλύτερη βιομηχανική τραγωδία της ιστορίας με περισσότερους από 1.138 θανάτους, περίπου 2.000 τραυματισμούς, ενώ 104 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

*Επιχείρηση Argo (2012), Τρίτη στις 22.10, STAR
Ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτή την οσκαρική περιπέτεια μιας ομάδας Αμερικανών που επιστρατεύουν την χολιγουντιανή βιομηχανία για να το σκάσουν με ασφάλεια από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράν.

*Rush (2013), Τετάρτη στις 22.10, STAR
Εξαιρετικό δράμα βασισμένο στη σχέση των αντιπάλων της Formula 1, Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ, με εξίσου φοβερές ερμηνείες από τους Ντάνιελ Μπρουλ και Κρις Χεμσγουορθ αντίστοιχα. Σκηνοθετεί ο «μάστορας» Ρον Χάουαρντ.

*Η Θεία από το Σικάγο (1957), Τετάρτη στις 22.00, ALPHA
Στην «γωνιά» του παλιού ελληνικού σινεμά της εβδομάδας, παρακολουθούμε την Γεωργία Βασιλειάδου να επιστρέφει από την Αμερική και να βάζει στόχο να παντρέψει τις ανιψιές της για να γλιτώσουν από τον συντηρητικό πατέρα τους.

*Ραγισμένες Αγκαλιές, Πέμπτη στις 1.40, Mega
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί τους παθιασμένους Πενέλοπε Κρουζ και Λουίζ Χομάρ, σε ένα ερωτικό δράμα για τον θάνατο, τη ζήλια και την προδοσία, με τη γνωστή, πληθωρική αισθητική του.

*Η Πρόταση (2009), Πέμπτη στις 21.50, ALPHA
Η Σάντρα Μπούλοκ υποδύεται μια γυναίκα που, παρ’ ότι επιτυχημένη επιχειρηματίας, κινδυνεύει να απελαθεί από τις ΗΠΑ – εκτός κι αν ο υφιστάμενός της (Ράιαν Ρέινολντς) δεχτεί να την παντρευτεί. Πρέπει όμως κι εκείνη με τη σειρά της να γνωρίσει τα πεθερικά της που ζουν… στην Αλάσκα. Ρομαντική κομεντί για ένα ανάλαφρο βράδυ Πέμπτης.

*Κάποτε στην Ανατολία, Πέμπτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, δημιουργούν ένα μυσταγωγικό γαϊτανάκι κοινωνικού σινεμά, διά χειρός του καλύτερου ίσως τούρκου σκηνοθέτη, του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν.

*Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου μέρος β’ (2011), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Η σειρά ταινιών με τον μαθητευόμενο μάγο φτάνει στο τέλος της, με ένα εντυπωσιακό φινάλε που θα ικανοποιήσει τους φίλους του saga.

*C.R.A.Z.Y. (2005), Παρασκευή στις 1.30, ΕΡΤ1
Ένας νέος, διαφορετικός από τους άλλους, μεγαλώνει με την συντηρητική του οικογένεια στον Καναδά, και ανακαλύπτει την σεξουαλική του ταυτότητα, σε ένα όμορφο κινηματογραφικό παιχνίδι που πλέκει ωραία το πέρασμα στην ενηλικίωση με την μουσική Ιστορία του πλανήτη. Σκηνοθετεί ο Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club).

*Βασιλιάς Αρθούρος, Σάββατο στις 23.00, ALPHA
Ο επικός θρύλος του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε μια καινούρια εκδοχή, βασισμένη για πρώτη φορά στα αληθινά ιστορικά γεγονότα: Οι Ιππότες του Κάμελοτ με τις αστραφτερές πανοπλίες, η γοητευτική και θαρραλέα Γκουίνεβιρ και ο μυστηριώδης μάγος Μέρλιν αποκτούν νέα διάσταση στην προσεγμένη περιπέτεια του Τζέρι Μπρουκχάιμερ με τους Κλάιβ Όουεν, Κίρα Νάιτλι, Μαντς Μίκελσεν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*Κάτι σαν έρωτας (2012), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Η Ακίκο είναι μια νεαρή φοιτήτρια από την επαρχία, που ζει στο Τόκιο κι εξασφαλίζει τα δίδακτρά της, κάνοντας το κολ γκερλ. Μ’ αυτή την ιδιότητα θα συναντηθεί με τον ευγενικό και μοναχικό ηλικιωμένο καθηγητή Τακάσι, ο οποίος την υποδέχεται σπίτι του, της μαγειρεύει, της βάζει ρομαντική μουσική και της φέρεται σαν ερωτευμένος. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη σχέση, σκηνοθετημένη από τον Αμπάς Κιαροστάμι. Η γαλλο-ιαπωνική αυτή ταινία προτάθηκε για Χρυσό Φοίνικα.

*Ο υπέροχος Γκάτσμπυ (2013), Κυριακή στις 22.15, ALPHA
Το πασίγνωστο βιβλίο του F. Scott Fitzgerald μεταφέρεται με τον πιο θεαματικό (και ελαφρώς εντυπωσιοθηρικό) τρόπο από τον μετρ των μιούζικαλ εποχής Μπαζ Λέρμαν, με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντικάπριο, Κάρι Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ.

*Κανένας (2010), Κυριακή στη 1.00, ALPHA
Ένας Ρώσος και μία Αλβανίδα, έφηβοι μετανάστες δεύτερης γενιάς, ερωτεύονται, αλλά οι προκαταλήψεις και μια παλιά ιστορία τούς απαγορεύουν να είναι μαζί. Νέο ελληνικό σινεμά από τον Χρήστο Νικολέρη με τους Αντίνοο Αλμπάνη και Τζωρτζίνα Λιώση.

*A Single Man, Κυριακή στις 3.00, ALPHA
Ο Κόλιν Φερθ υποδύεται τον ομοφυλόφιλο καθηγητή που θρηνεί τον χαμό του κατά πολύ νεότερου αγαπημένου του, σε ένα δράμα σκηνοθετημένο από τον Τομ Φορντ, που ξεχώρισε για την εξαιρετική φωτογραφία, την στιλιζαρισμένη αισθητική του και τις ερμηνείες του Φερθ και της Τζούλιαν Μουρ.

-Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας:
*Προκριματικά Euro 2016: Β. Ιρλανδία-Ελλάδα, Πέμπτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v