TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/9)

Eurobasket, ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, προεκλογικοί καυγάδες και ενδιαφέρουσες ταινίες έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/9)
Η Εθνική Μπάσκετ δίνει τις πρώτες μάχες της στην Ουκρανία. Η Εθνική Ποδοσφαίρου αγωνίζεται για μια θέση στο Euro του 2016. Υποψήφιοι βουλευτές ακονίζουν τον ξύλινο λόγο τους για τα τηλεοπτικά debates. Συγκινητικές προβολές μας θυμίζουν ότι πέρασαν 14 χρόνια από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Και αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες μας κρατούν στο μεταξύ παρέα, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

*Ο δρόμος προς την κάλπη
Τα κανάλια μπαίνουν σε ρυθμούς εκλογών και πολιτικών (αλλά όχι πάντα πολιτισμένων) συζητήσεων, σε έκτακτες βραδινές εκπομπές: Το Mega από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 23.30 ανοίγει τον «Δρόμο προς την κάλπη», με τον ίδιο τίτλο μας υποδέχονται καθημερινά στην ΕΡΤ1 (19.00 και 22.15) οι Γιώργος Δαράκης και Μαρία Κονταξή, ο Νίκος Χατζηνικολάου εγκαινιάζει τον «Ενικό» του στο STAR την Δευτέρα στις 23.20, ενώ στον ALPHA από Δευτέρα ως Πέμπτη στις 23.45, οι Σρόιτερ, Μάνεσης και Παπαϊωάννου συντονίζουν εκλογικές συνομιλίες.

*Eurobasket, κάθε βράδυ στον OTE TV, και επιλεγμένοι αγώνες στον ΑΝΤ1:
Ουκρανία-Εσθονία, Δευτέρα στις 21.30
Γεωργία-Ελλάδα, Τρίτη στις 19.00
Ισπανία-Ιταλία, Τρίτη στις 22.00
Ελλάδα-Σλοβενία, Τετάρτη στις 16.00
Εσθονία-Λιθουανία, Τετάρτη στις 21.00
Σλοβενία-Σκόπια, Πέμπτη στις 16.00
Ελλάδα-Ολλανδία, Πέμπτη στις 22.00

*Προκριματικά Euro 2016, Ρουμανία-Ελλάδα, Δευτέρα στις 21.45, ΕΡΤ1

Οι ταινίες της εβδομάδας

*Hangover (2007), Τρίτη στις 22.10, STAR
Η δημοφιλέστερη κωμωδία της δεκαετίας ακολουθεί την περιπέτεια μιας αντροπαρέας που ταξιδεύει ως το Las Vegas για ένα bachelor party, στο οποίο… κάτι πήγε πολύ στραβά. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα.

*Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά (2011), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Ανήμερα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, το STAR προβάλλει αυτή την εξαιρετικά συγκινητική ιστορία ενός μικρού αγοριού που χάνει τον πατέρα του στους Δίδυμους Πύργους, αλλά ακολουθεί ένα κυνήγι θησαυρού που του άφησε εκείνος πίσω του για να βρει τον εαυτό του. Εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Στίβεν Ντάλντρι (Οι ώρες, Σφραγισμένα Χείλη) και οι ερμηνείες από τους Σάντρα Μπούλοκ, Τομ Χανκς και Μαξ Φον Σίντοφ.

*Ο Θησαυρός του Μακαρίτη (1959), Παρασκευή στις 21.50 και Κυριακή στις 17.00, ALPHA
Μια θεία και η ανιψιά της, βλέποντας τα δωμάτιά τους να μένουν ανοίκιαστα, διαδίδουν πως σε αυτά είναι κρυμμένος ένας μεγάλος θησαυρός. Τα αποτελέσματα, στις εμβληματικές περιπέτειες και τους διαλόγους των Γεωργίας Βασικειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκου Ρίζου, Ξένιας Καλογεροπούλου, Στέφανου Ληναίου, διά χειρός Τσιφόρου.

*Lola (1961), Παρασκευή στις 23.00, ΕΡΤ2
Ένας βαριεστημένος νεαρός, ο Ρολάν, αφήνει την ζωή να τον προσπερνάει ως την στιγμή που συναντά μια παλιά του γνωστή, την Λόλα. Η Λόλα είναι τώρα τραγουδίστρια σε καμπαρέ και ανατρέφει μόνη ένα παιδί. Πάντα έχει την ελπίδα πως ο πατέρας θα επιστρέψει. Όμως, ο Ρολάν την ερωτεύεται. Διαμαντάκι των ‘60s σε σκηνοθεσία Ζακ Ντεμί.

*Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ (1999), Σάββατο στις 23.00, STAR
Μια αμερικανίδα σταρ ερωτεύεται κατά την διάρκεια γυρισμάτων στο Λονδίνο έναν ρομαντικό βιβλιοπώλη, ο οποίος πέραν όλων των όλων διαθέτει και έναν εκκεντρικότατο συγκάτοικο. Κλασική ρομαντική κομεντί, εκ των δημοφιλέστερων του είδους, με τους Τζούλια Ρόμπερτς και Χιου Γκραντ.

*Νο (2012), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ’ ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της. O Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ υποδύεται τον παράτολμο νέο που ηγείται της εκστρατείας «Νο», εναντίον του Πινοσέτ, έχοντας με την ομάδα του μόλις 27 ημέρες να εκτελέσουν σωστά την καμπάνια τους, να κερδίσουν τις εκλογές και να απελευθερώσουν τη χώρα.

*Φανταστικές Αγάπες (2010), Σάββατο στη 1.00, ΕΡΤ1
Ο Φρανσίς και η Μαρί είναι δύο κολλητοί φίλοι που ερωτεύονται το ίδιο αντικείμενο του πόθου, τον όμορφο και μυστηριώδη Νικολά. Ανάμεσά τους αρχίζει μια πρωτότυπη μονομαχία για την καρδιά του Νικολά κι ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο, καθώς, από ραντεβού σε ραντεβού και από φαντασίωση σε φαντασίωση, ο καθένας από τους δύο ερωτικούς αντίζηλους ερμηνεύει, σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, την άλλοτε αθώα και άλλοτε άκρως ερωτική συμπεριφορά του Νικολά. Πάντα με την σκηνοθετική ματιά, τα ιδιαίτερα χρώματα και την χιπστερική αισθητική του Ξαβιέ Ντολάν.

*The Truman Show (1998), Κυριακή στις 14.00, ΑΝΤ1
Τι συμβαίνει όταν συνειδητοποιείς πως όλη η ζωή σου, η καθημερινότητά σου, ο τόπος που ζεις, δεν είναι παρά ένα σκηνοθετημένο σκηνικό το οποίο παρακολουθούν όλοι σαν reality show; Ο Τζιμ Κάρεϊ προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτή την «big-brotherική» ταινία του Πίτερ Γουίαρ.

*Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961), Κυριακή στις 21.10, STAR
Κυριακή βράδυ, και το STAR είπε να το ρίξει λίγο έξω, και να χορέψει «Τράβα Μπρος» στα αμπάρια του πλοίου του πολεμικού μας ναυτικού, όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη μεταμφιέζεται σε ναυτάκι για να βρεθεί κοντά στον μεγάλο της έρωτα. Και, δυστυχώς, και τον μπαμπά της.

*Iron Man, Κυριακή στις 21.15, ANT1
Ο ιδιοφυής και αδίστακτος Τόνι Σταρκ ξεκίνησε από παιδί θαύμα, για να καταλήξει ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων του κόσμου. Όταν όμως πέφτει στα χέρια Αφγανών 'τρομοκρατών', η ιδιοφυΐα του θα γεννήσει ένα ακόμα σπουδαίο όπλο: μία στολή ρομπότ που θα του επιτρέψει να αποδράσει από τα αφιλόξενα βουνά του Αφγανιστάν. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δίνει σάρκα και οστά στον ήρωα της Marvel – στο πλευρό του οι Γκουίνεθ Πάλτροου και Τζεφ Μπρίτζες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v