TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (24-30/8)

Οι ξένες σειρές, οι περιπέτειες και οι κωμωδίες που θα μας κρατήσουν μπροστά στην οθόνη τα ζεστά βράδια του Αυγούστου.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (24-30/8)
Με επαναλήψεις Μουρμούρας, μεταμεσονύχτιο Homeland (Alpha) και διπλή δόση Grey’s Anatomy (9ος κύκλος κάθε βράδυ στις 22.45 στον ΑΝΤ1 και 3ος κύκλος κάθε μεσημέρι στις 14.00 στον ΣΚΑΪ) θα τη βγάλουμε αυτή την εβδομάδα. Και στο μεταξύ, θα πετύχουμε και τις παρακάτω – φρέσκες δεν τις λες, αλλά για περιπέτειες-πασατέμπο τα ζεστά βράδια του Αυγούστου είναι μια χαρά – ταινίες που προβάλλουν τα κανάλια αυτές τις ημέρες.

*Miami Vice (2006), Δευτέρα στις 22.10, STAR
Στην κινηματογραφική εκδοχή της ομώνυμης τηλεοπτικής επιτυχίας της δεκαετίας του ’80, μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης, αναγκάζουν τους περιζήτητους αστυνομικούς του Miami να λειτουργήσουν ως ”μυστικοί” για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής, ενώ τα μπλεξίματα επεκτείνονται και στην ερωτική τους ζωή.

*Το Ξέσπασμα (1995), Τρίτη στις 22.10, STAR
Ο συνταγματάρχης Ντάνιελς αναλαμβάνει να ερευνήσει τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού από την Αφρική, αλλά ξαφνικά, τα «μεγάλα κεφάλια» των ΗΠΑ τον «αδειάζουν» και σταματούν τις έρευνες, ενώ αυτός εντοπίζει την πηγή του φονικού ιού. Περιπέτεια με τους Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κέβιν Σπέισι.

*Ο Φυγάς (1993), Τετάρτη στις 22.10, STAR
Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρούργος του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Έλεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό, με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ.

*Η Ζωή Μετά (2010), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι στοιχειώνονται από τον θάνατο με περίεργους τρόπους, όπως μεταθανάτιες ή μεταφυσικές εμπειρίες, σε μια ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον, Μπρους Ντάλας Χάουαρντ, Ρίτσαρντ Κάιντ.

*Η Πρόκληση (2011), Σάββατο στις 23.00, STAR
Για χρόνια, η ζωή της Λόρα Πίκλερ ήταν ήρεμη και εύκολη. Όταν όμως ο σύζυγός της, Μπομπ, χάνει ανεπίσημα την ευκαιρία του να κερδίσει για 15η συνεχόμενη χρονιά σε διαγωνισμό γλυπτών από βούτυρο, η ζωή της Λόρα παίρνει την κατιούσα. Νιώθοντας ότι είναι πλέον έτοιμη να πάψει να είναι η σκιά του Μπομπ και να λάμψει από μόνη της, η Λόρα διεκδικεί τη δική της περίοπτη θέση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Κωμωδία του 2011 με τους Τζένιφερ Γκάρνερ, Χιου Τζάκμαν, Αλίσια Σιλβερστόουν.

*Paranormal Activity (2007), Σάββατο στις 2.45, STAR
Ένα νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σε μια μονοκατοικία του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, σκοπεύοντας να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Σύντομα όμως παρατηρεί ορισμένα περίεργα φαινόμενα και διαπιστώνει την παρουσία μιας αόρατης οντότητας στον χώρο. Αποφασίζουν να εξερευνήσουν τις όλο και πιο παράξενες και κλιμακούμενες εισβολές, τοποθετώντας μια βιντεοκάμερα που θα τους βοηθήσει να καταγράψουν την ύπαρξη αυτής της δαιμονικής παρουσίας. Θα ανακαλύψουν, όμως, πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούσαν να φανταστούν.

*Ο Πόλεμος των Κουμπιών, Κυριακή στις 16.00, ΕΡΤ1
Η ταινία είναι βασισμένη σ’ ένα από τα πλέον δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, τον «Πόλεμο των κουμπιών» του Λουί Περγκό. Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957, μια ομάδα αγοριών – ηλικίας 7 έως 14 ετών – κηρύσσει πόλεμο εναντία στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδιά του γειτονικού χωριού. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα. Μίνι-αλληγορία για τους ανούσιους πολέμους των μεγάλων, μια ταινία που δεν είναι παιδική, αλλά νοσταλγική και συγκινητική.

*Σώστε τον Γαμπρό (2001), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Μια παρέα φίλων συνωμοτεί για να σώσει τον κολλητό τους από τον γάμο με τη λάθος γυναίκα, και οι αλά American Pie καφρίλες διαδέχονται η μία την άλλη.

*Footloose (1984), Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1
Ένας έφηβος μετακομίζει σε μια μικρή πόλη όπου η ροκ μουσική και ο χορός απαγορεύονται διά ροπάλου, με αποτέλεσμα ο επαναστατικός του χαρακτήρας να εκραγεί – με τους Κέβιν Μπέικον, Λόρι Σίνγκερ, Τζον Λίθγκοου και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

*Το Δόλωμα (2001), Κυριακή στις 21.10, STAR
Κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του, ο μικροκακοποιός Άλβιν μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Τζάσπερ, «εγκέφαλο» μιας ληστείας, που απέδωσε στα μέλη της συμμορίας... 43 εκατομμύρια δολάρια σε μπάρες χρυσού. Με αυτό το μυστικό, όταν αποφυλακίζεται, ο Άλβιν γίνεται το δόλωμα της αστυνομίας για να εντοπισθεί ο χρυσός, με αποτέλεσμα να τον κυνηγά και η αστυνομία και ο υπόκοσμος των ΗΠΑ. Πρωταγωνιστεί ο Τζέιμι Φοξ.

*Catwoman (2004), Κυριακή στις 23.00, ALPHA
Μια καταπιεσμένη υπάλληλος ανακαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό των αφεντικών της, γλιτώνει από στυγνή δολοφονία εξαιτίας μιας γάτας και κάπως έτσι μεταμορφώνεται στη θρυλική Catwoman, διψασμένη για εκδίκηση – με την Χάλι Μπέρι και τους Μπέντζαμιν Μπρατ, Σάρον Στόουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v