TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/8)

Οι κωμωδίες, οι βιογραφίες, οι επικές περιπέτειες, οι σινεφίλ εκπλήξεις και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/8)
Ο Αύγουστος είναι εδώ, και μαζί του όλες οι «ένοχες απολαύσεις από το αμαρτωλό τηλεοπτικό μας παρελθόν». Τα κανάλια ξεθάβουν, κλασικά, από το Ρετιρέ και το Εμείς κι Εμείς, μέχρι τη Ζήνα, τον Ηρακλή και το Νιπ Τακ, τα οποία θα παρακολουθούμε καθημερινά στην χιλιοστή τους επανάληψη. Όσο για το prime time, εντοπίσαμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των καναλιών μερικές ενδιαφέρουσες παραγωγές που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αν μείνουμε στο σπίτι αγκαλιά με το κλιματιστικό.

*Last Resort, κάθε βράδυ στις 23.50, Mega
Νέα σειρά κάθε βράδυ στο Mega: Πεντακόσια πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το πυρηνικό υποβρύχιο "Κολοράντο" λαμβάνει εντολή από τον Λευκό Οίκο να εξαπολύσει πυρηνικούς πυραύλους κατά του Πακιστάν. Ο καπετάνιος Μάρκους Τσάπλιν, αρνείται να υπακούσει, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει επίσημη εντολή και, ως ανυπότακτος, γίνεται στόχος. Με το υποβρύχιό τους κατεστραμμένο και όλο το έθνος εναντίον τους, το πλήρωμα του "Κολοράντο" πρέπει να επιβιώσει σε ένα κοντινό νησί. Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2012.

*Επτά Μέρες με τη Μέριλιν (2011), Τετάρτη στις 22.10, STAR
Βασισμένη στο βιβλίο ενός βοηθού της παραγωγής μιας ταινίας της Μέριλιν Μονρό, η βιογραφική ταινία περιγράφει μία εβδομάδα από τη ζωή της μεγάλης στορ το καλοκαίρι του 1956, επτά ημέρες γεμάτες εντάσεις και εκρηκτικότητα. Πρωταγωνιστούν η Μισέλ Ουίλιαμς, Κένεθ Μπράνα, Έντι Ρεντμέιν, Έμμα Γουότσον, Τζούντι Ντεντς.

*Apollo 13 (1995), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Ο Τζιμ, ο Φρεντ και ο Τζακ αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου «Απόλλων 13», με προορισμό τη Σελήνη. Το ταξίδι τους θα πάρει δραματική τροπή όταν λόγω μηχανικής βλάβης, το διαστημόπλοιο θα κινδυνέψει να χαθεί στο Διάστημα. Ο «μάστορας» των μπλοκμπάστερ Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί και οι Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Εντ Χάρις πρωταγωνιστούν.

*Δείπνο Πανηλιθίων (2010), Σάββατο στις 21.15, ANT1
Ενα ανερχόμενο στέλεχος μιας εταιρείας πιστεύει ότι βρήκε τον τέλειο καλεσμένο, για να κερδίσει τις εντυπώσεις, και ίσως μια προαγωγή, στο καθιερωμένο 'Δείπνο Ηλιθίων' που οργανώνει το αφεντικό του. Μοντέρνα κωμωδία με τους Στιβ Κάρελ, Πολ Ραντ, Ζακ Γαλιφιανάκις.

*Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί (2011), Σάββατο στις 21.15, ΕΡΤ1
Πέντε 75άρηδες, κολλητοί εδώ και τέσσερις δεκαετίες, μπροστά στην προοπτική να καταλήξουν σε οίκο ευγηρίας, αποφασίζουν απλώς να συγκατοικήσουν όλοι μαζί. Και τότε ξεκινούν οι αναμνήσεις από το παρελθόν τους, στο οποίο βρίσκει πρόσφορο έδαφος για μελέτη ένας φοιτητής εθνογραφίας που μένει μαζί τους. Γαλλογερμανική παραγωγή με τους Τζέιν Φόντα, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Κλοντ Ρις, Ντάνιελ Μπρουλ, Γκι Μπεντός.

*Κάποτε στη Ρώμη (2010), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Η Μπεθ, μια νεαρή φιλόδοξη Νεοϋορκέζα, επισκέπτεται τη Ρώμη για μια σύντομη διαμονή, και παρά τη δυσπιστία της για τον ρομαντισμό της πόλης, δέχεται πολιορκία από έναν μεγιστάνα της βιομηχανίας τροφίμων, έναν πλανόδιο μάγο, έναν παθιασμένο ζωγράφο, αλλά και ένα μοντέλο, που θα της προκαλέσουν αναστάτωση. Ρομαντική κομεντί με τους Κρίστεν Μπελ, Τζος Ντουχάμελ, Αντζέλικα Χιούστον, Ντάνι ΝτεΒίτο.

*Casanova (2005), Κυριακή στις 22.50, ALPHA
Ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θρυλικού Καζανόβα, του αμετανόητου καρδιοκατακτητή που χτυπά και εγκαταλείπει τα "θύματα" του ερωτευμένα και ανυπεράσπιστα; Να ερωτευτεί φυσικά. Η ρομαντική κομεντί του υποψήφιου για Όσκαρ Λάσε Χάλστρομ («Θέα στον Ωκεανό», «Chocolat») ανατρέπει τον κλασικό μύθο του Καζανόβα, ρίχνοντας στα δίχτυα του μια γοητευτική Βενετσιάνα που δεν ανέχεται να είναι ένα ακόμα όνομα στην ατέλειωτη λίστα των κατακτήσεών του. Με τους Χιθ Λέτζερ, Σιένα Μίλερ, Τζέρεμι Άιρονς.

*Βασικά Καλησπέρα σας (1982), Κυριακή στις 17.10, ALPHA
Στην καλτ «γωνιά» της εβδομάδας, ο Γιάννης Δαλιανίδης σκηνοθετεί δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών, στις θέσεις μάχης των οποίων κάθονται οι Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου, με όρεξη για πολλή 80s καφρίλα.

*Αντίχριστος (2009), Κυριακή στις 0.15, ΕΡΤ1
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να καταφύγει στη δική του Εδέμ, τη γη της επαγγελίας, μια καλύβα απομονωμένη στο κέντρο ενός δάσους. Εκεί προσπαθούν να ξαναχτίσουν την κατεστραμμένη τους σχέση και να επισκευάσουν τις ραγισμένες καρδιές τους. Όμως η Φύση αποφασίζει να τους δώσει τα δικά της μαθήματα κι έτσι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. «Βλάσφημη» και προκλητική, η δημιουργία του Λαρς Φον Τρίερ ενδείκνυται μόνο για γερά στομάχια – με τους Γούιλεμ Νταφόε και Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v