TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/2)

Οι ελληνικές και ξένες ταινίες, οι πρεμιέρες, οι νέες σειρές, τα ντοκιμαντέρ, τα ντέρμπι και οι εκπλήξεις που μας περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/2)
Από τον Τζαβέλλα στον Παπακαλιάτη. Από τον Κιμ Κι Ντουκ στον Τζάρμους. Από την Ευρωλίγκα στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Κι από το Χόλιγουντ στις μπουάτ της Πλάκας και του Θησείου την δεκαετία του ’60. Δείτε όσες εικόνες αξίζει να απολαύσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*
The Lincoln Lawyer, Δευτέρα στις 21.00, Star 
Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπίζοντας μικροαπατεώνες, ο Μικ αναλαμβάνει απροσδόκητα μια σπουδαία υπόθεση: την υπεράσπιση ενός πλούσιου πλέιμποϊ του Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Η υπόθεση αρχικά δείχνει απλή και ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον Μικ. Σύντομα όμως εξελίσσεται σε μια θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε δύο δεξιοτέχνες της χειραγώγησης, αλλά και σε μια κρίση συνείδησης για τον Χόλερ. Πρωταγωνιστεί ο Μάθιου Μακόναχι.

*Taken, Τρίτη στις 22.00, Star 
Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Όταν η κόρη του πέφτει θύμα απαγωγής από κύκλωμα εμπορίου κοριτσιών στο Παρίσι, καλείται να τη σώσει. Άφθονη δράση και σασπένς με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον.

*Τσακισμένα Λουλούδια, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 1
Ιδεολόγος εργένης, ο μεσόκοπος Ντον πληροφορείται μέσω ανωνύμου γράμματος ότι έχει έναν 19χρονο γιο. Ο γείτονάς του, ερασιτέχνης ντετέκτιβ, τον πείθει να αναζητήσει τέσσερις παλιές ερωμένες του για να ανακαλύψει την πιθανή μητέρα του παιδιού του. Ένα ταξίδι απρόσμενων συναντήσεων με το παρελθόν του Ντον, που όμως τον φέρνουν αντιμέτωπο κυρίως με το παρόν. Σκηνοθετεί ο Τζιμ Τζάρμους, πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Μάρεϊ και «λάμπει» το ιδιαίτερο αφρικανικό soundtrack.

*Hannah Arrendt, Σάββατο στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 1
Η Χάννα Άρεντ ήταν γερμανίδα πολιτική επιστήμονας και φιλόσοφος. Η προσπάθειά της να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν τα εγκλήματα του ναζισμού, αλλά και η έντονη θέλησή της να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της προσωπικής ηθικής ευθύνης σε καιρούς που η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της, είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο «Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ - Η κοινοτοπία του κακού». Η σκηνοθέτης Μαργκαρέτε Φον Τρότα μεταφέρει σε ένα πολιτικό, φιλοσοφικό αλλά και ανθρωποκεντρικό biopic τη ζωή και το έργο της στον κινηματογράφο.

*Pieta, Κυριακή στις 0.00, ΝΕΡΙΤ 1
Η επιστροφή του Κιμ Κι Ντουκ (Old boy) είναι συνταρακτική και βίαιη: Έχοντας προσληφθεί ως μπράβος από τοκογλύφους, ένας άντρας εκφοβίζει και απειλεί αυτούς που χρωστάνε ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν δανειστεί. Μια ημέρα, μια γυναίκα εμφανίζεται μπροστά του και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. Ο άντρας την απορρίπτει ψυχρά στην αρχή, όμως σταδιακά την δέχεται στη ζωή του. Τότε είναι που αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σκληρή δουλειά του και να ζήσει μια φυσιολογική, πιο κόσμια και λογική ζωή. Ξαφνικά όμως η μητέρα του απαγάγεται και, ψάχνοντας στους εχθρούς του για τον πιθανό ένοχο, έρχεται αντιμέτωπος με τρομερά μυστικά.

*Love and other Drugs, Κυριακή στις 23.30, ALPHA
Ο Τζέιμι Ράνταλ είναι ένας καταφερτζής γοητευτικός πωλητής φαρμακευτικών προϊόντων. Η Μάγκι είναι μια δυναμική γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα, η οποία πάσχει από Πάρκινσον. Οι δυο τους, αν και αταίριαστοι, θα ξεκινήσουν μια περιπετειώδη ερωτική σχέση – πρωταγωνιστούν οι Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέικ Γκίλενχαλ.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Κάτι να καίει, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA
Η Ρένα, ο Ντίνος, η Τζένη και τα άλλα παιδιά, μπλέκουν σε ερωτικές και χιουμοριστικές περιπέτειες, τραγουδούν «Φστ μπόινγκ» και γεμίζουν την οθόνη με τα χρώματα και τις μελωδίες σε ένα από τα κλασικά μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

*Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, Κυριακή στις 17.50, ANT1
Ο πόλεμος των δύο φύλων, αλλά και η θέση της γυναίκας και οι άκρως στενόμυαλες αντιλήψεις της εποχής, σε μια καλογυρισμένη νοσταλική κομεντί του 1965 που ξεχωρίζει για τη νοσταλγική της διάθεση, τις ωραίες ερμηνείες και ατάκες από τους Κωνσταντίνου, Κοντού, Διαμαντίδου, Γώγου και για την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του «μάστορα» Γιώργου Τζαβέλλα.

*Αν…, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα του «Η δε γυνή…» επιστρέφουν στο παρόν με ρόλους-έκπληξη στην πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία δεν ξεφεύγει από κάποια mainstream κλισέ στην παθιασμένη ιστορία με τις εναλλακτικές εκδοχές που διηγείται, αλλά ξεχωρίζει για την προσεγμένη παραγωγή και το όμορφο σκηνικό στις γειτονιές της Πλάκας. Πρωταγωνιστούν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μαρία Σολομού, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμης Μπαζάκα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Οι νέες σειρές και εκπομπές της εβδομάδας
*Quirke, Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 1
Πρόκειται για μια σειρά γεμάτη μυστήριο και ίντριγκες βασισμένη στα βιβλία του Benjamin Black (ψευδώνυμο του βραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα John Banville). Δεκαετία του 1950: Ο Quirke, παθολόγος στο νεκροτομείο της πόλης του Δουβλίνου, ερευνά το ξαφνικό θάνατο κάποιων θυμάτων. Οι έρευνές του συχνά συνδέονται στενότερα με τη δική του ζωή, με τρόπο που δεν είχε ποτέ φανταστεί, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τις αμαρτίες του παρελθόντος του και την ιστορία της οικογένειάς του. Κάθε ιστορία ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια και προέρχεται από διαφορετικό βιβλίο. Αυτή την εβδομάδα γίνεται η αρχή με την ιστορία «Christine Falls». Στο ρόλο του Κουίρκ ο Γκάμπριελ Μπερν.

*Warehouse 13, Τρίτη-Παρασκευή στις 21.00, STAR
Νέα σειρά μυστηρίου εξασφάλισε για το prime time του το Star, με πρωταγωνιστές δύο πράκτορες Μυστικής Υπηρεσίας-αλλά και δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Πιτ Λάτιμερ και η Μάικα Μπέρινγκ μετά την αποτροπή μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μετατίθενται στη Νότια Ντακότα και εγκαθίστανται σε μια άκρως μυστική αποθήκη αναλαμβάνοντας μια αυστηρά απόρρητη αποστολή. Εκεί, με τις οδηγίες του εκκεντρικού "φύλακα", Άρτι Νίλσον, θα ενημερωθούν για τα νέα τους καθήκοντα, που περιλαμβάνουν την ανάκτηση, εξουδετέρωση και μεταφορά στην αποθήκη για φύλαξη, αντικειμένων με υπερφυσικές ιδιότητες από όλο τον κόσμο.

*My Sweet & Skinny life, Σάββατο στις 13.00, ALPHA
Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών; Υπάρχει τρόπος; Υπάρχουν τέτοια γλυκά; Η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Μαρίσα Τσόρτσιλ μας δίνει την απάντηση και μας ετοιμάζει γλυκά με χαμηλά λιπαρά στη νέα εκπομπή υγιεινής μαγειρικής του ALPHA.

*Στα Άκρα, Τρίτη στις 23.00, ΝΕΡΙΤ 1
Η Βίκυ Φλέσσα επιστρέφει με τις «ακραίες» συνεντεύξεις της στη δημόσια τηλεόραση, ξεκινώντας με την φιλοξενία του καθηγητή Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών Γιώργο Παξινό, που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, την ελεύθερη βούληση, τον έρωτα και την άνοια.

*Τα Στέκια, Τετάρτη στις 20.00, ΝΕΡΙΤ 1
Η σειρά «αστικού ντοκιμαντέρ» του Ν. Τριανταφυλλίδη επιστρέφει με το επεισόδιο «Η μπουάτ», για να μας μεταφέρει πίσω στην Αθήνα του ’60, του Νέου Κύματος, των μπουάτ της Πλάκας και του Θησείου και ιδιαίτερη ενέργειά τους. Μιλούν τραγουδιστές όπως οι Ανδρεάδης, Αρλέτα, Πόπη Αστεριάδη, Μαρίζα Κωχ, αλλά και σύγχρονοι «τροβαδούροι» και καλλιτέχνες.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Τσέλι-Μάντσερστερ Σίτι, Τρίτη στις 20.00, ΝΕΡΙΤ PLUS
*Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Euroleague, Πέμπτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ PLUS
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v